X

Quai d’Orsay le cere francezilor să plece URGENT din Belarus

Această recomandare intervine când Moscova se străduie să atragă Minskul în acţiunea sa militară contra Ucrainei, Belerus servind drept bază din spate forţelor ruse.

 

Ministerul Afacerilor Externe le-a cerut luni, 13 februarie, cetăţenilor francezi care trăiesc în Belarus “să părăsească ţara fără întârziere”, a anunţat ministerul într-un comunicat oficial.

Citește și : UE trebuie să se doteze cu o lege privind transparenţa pe modelul celei din SUA

Ţinând cont de închiderea spaţiului aerian belarus, Quai d’Orsay le recomandă să iasă din Belarus “pe şosea prin punctele de trecere a frontierei cu Lituania, Polonia sau Letonia”. “În caz de nevoie, pasagerii sosiţi pe calea aerului trebuie să solicite o viză de ieşire la serviciile ministerului belarus de Interne”, mai precizează ministerul.

Această recomandare intervine când Moscova se străduie să atragă Minskul în acţiunea sa militară contra Ucrainei, Belerus servind deja drept bază din spate forţelor ruse. Cele două ţări au făcut de altfel manevre militare comune luna trecută, Minskul dând asigurări că sunt de natură “defensivă”.

Citește și : Coreea de Nord ar fi creat o unitate militară pentru operarea noilor sale rachete balistice intercontinentale

Tot luni, Washingtonul le-a cerut cetăţenilor săi să nu călătorească sau să stea în Rusia, din cauza riscului de “arestare” sau chiar de “terorism”. “Capacitatea guvernului Statelor Unite de a furniza ajutor de urgenţă cetăţenilor americani în Rusia este extrem de limitată”, a mai precizat ambasada americană la Moscova într-un comunicat.

Tags: belarusfrantaminskparisQuai d'Orsay
Categorii: Externe