Quebec-ul se mobilizează în faţa inundaţiilor de primăvară

Publicat:

Inundaţiile de primăvară din Quebec, care mobilizează de câteva zile populaţia locală, au afectat peste 2.500 de locuinţe din această provincie francofonă a Canadei şi au determinat evacuarea a circa 1.700 de persoane, au anunţat luni autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Aproximativ 800 de militari au fost desfăşuraţi în teritoriu pentru a veni în ajutorul locuitorilor din zonele afectate, distribuind saci cu nisip şi ajutând la evacuarea rezidenţilor din zonele inundate.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Numărul locuinţelor inundate se ridică la 2.549, cel al caselor izolate de către ape la 1.565 şi cel al persoanelor evacuate la 1.688, potrivit statisticilor făcute publice de Urgence Quebec, luni după-amiază.

Reamintind că anumite localităţi au fost deja afectate de inundaţii devastatoare în 2017, ministrul Securităţii publice din Quebec, Genevieve Guilbeault, a deplâns faptul că rezidenţii “retrăiesc acel coşmar”.

Ea a îndemnat populaţia “să nu îşi asume riscuri inutile” şi să respecte dispoziţiile autorităţilor locale.

Prim-ministrul din Quebec, Francois Legault, i-a vizitat pe sinistraţii din Gatineau – oraş învecinat cu Ottawa. El a apărat noul program de compensaţii acordate de guvernul său, ce vizează despăgubirea mai rapidă a victimelor, lăsând să se înţeleagă că unele dintre ele vor trebui fără îndoială să se mute în alte locuinţe.

“Trebuie să ne predăm în faţa evidenţei. Printre altele, alături de modificările climatice, există evenimente care se produc mai frecvent decât se produceau în trecut. Deci, trebuie să putem să ne ajustăm programele”, a declarat politicianul canadian.

Cele mai afectate zone se află în special în regiunea Beauce, la sud de oraşul Quebec. Aproximativ 300 de locuinţe au fost inundate în Beauceville şi 1.000 în oraşul Sainte-Marie, în aceeaşi regiune.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Precipitaţiile recente şi topirea zăpezilor au provocat ieşirea din matcă a mai multor râuri. Creşterea temperaturilor începând de duminică i-a făcut pe specialişti să se teamă de o accelerare a topirii zăpezilor, iar meteorologii au prognozat ploi în sudul provinciei Quebec pentru zilele următoare.

Inundaţiile au făcut o victimă, sâmbătă, în comunitatea Pontiac (la vest de Ottawa, în provincia Quebec), unde o femeie septuagenară nu a văzut că un mic pod situat pe o stradă fusese luat de ape şi a căzut cu vehiculul său în mijlocul torentului.

Estul Canadei s-a confruntat în primăvara anului 2017 cu cele mai grave inundaţii din ultima jumătate de secol. Acestea au provocat importante pagube materiale şi au determinat evacuarea mai multor mii de persoane din provinciile Ontario şi New-Brunswick. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drama femeilor somaleze supuse mutilării genitale. Multe dintre ele, stabilite în Europa, optează pentru reconstrucţie

Drama femeilor somaleze supuse mutilării genitale. Multe dintre ele, stabilite în Europa, optează pentru reconstrucţie Shamsa Sharawe a devenit celebră în cadrul comunităţii somaleze din...

Un bust al lui Stalin a fost decapitat cu un baros în apropiere de Moscova

Un bust al lui Stalin a fost decapitat cu un baros în apropiere de Moscova Un necunoscut a decapitat cu barosul un bust al dictatorului...

BREAKING – Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA

BREAKING - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a...

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a insistat sâmbătă pentru realegerea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.