Quim Torra, suspendat din funcţie pentru nesupunere

Publicat:

Liderul separatist catalan Quim Torra urmează a fi suspendat din funcţie pentru nesupunere, a decis luni Curtea Supremă a Spaniei, citată de DPA, potrivit agerpres.

Curtea Supremă a confirmat în unanimitate o hotărâre a tribunalului regional catalan de anul trecut împotriva căreia Torra a făcut apel şi care stipula că liderul catalan în vârstă de 57 de ani nu poate ocupa funcţii publice timp de 18 luni.


Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

Torra va plăti de asemenea o amendă de 30.000 de euro şi trebuie să-şi transfere funcţia de prim-ministru regional adjunctului său, Pere Aragones.

Mass-media estimează că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare. Aragones ar trebui să convoace atunci noi alegeri pentru începutul anului 2021.

Torra a refuzat să dea jos simbolurile şi afişele mişcării de independenţă catalane din biroul său şi de pe alte clădiri publice înainte de alegerile parlamentare de anul trecut, sfidând instrucţiunile comisiei electorale.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Unele dintre postere cereau eliberarea separatiştilor închişi, numindu-i “prizonieri politici”.

Observatorii se tem că hotărârea judecătorească ar putea declanşa noi tensiuni în conflictul asupra independenţei Cataloniei, în contextul care survine în mijlocul pandemiei şi la marcarea a trei ani de la referendumul ilegal pentru independenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.