R. Moldova a semnat un Acord privind turismul

Publicat:

R. Moldova a semnat un Acord privind turismul

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a semnat la cea de-a 25-a Adunare Generală a Organizației Mondiale a Turismului (World Tourism Organization (UNWTO) un Acord de colaborare privind sectorul turismului.

Este vorba despre proiectul „Împuternicirea femeilor tinere: mijloace de trai durabile prin turism în Moldova”, realizat cu sprijinul financiar al Estoniei și destinat femeilor tinere care activează în domeniul turismului în țara noastră, transmite Știri.md.


„Ne dorim ca, și pe această cale, să contribuim la dezvoltarea turismului autohton, să valorificăm cât mai eficient oportunitățile existente în domeniu și să facem din Moldova un punct constant de atracție turistică pentru vizitatorii din toată lumea”, a menționat ministrul Prodan.

Citeşte şi: Pierderea și reafirmarea identității…

În cea de-a doua zi a Forului, Sergiu Prodan a participat la lucrările celei de-a 69-a reuniuni a Comisiei pentru afaceri europene.

Oficialul a participat în cadrul Comitetului pentru turism si competitivitate, la care Republica Moldova este membru cu drepturi depline și unde s-a raportat activitatea pentru perioada 2019-2023, impactul pandemiei de COVID-19, dar și al războiului ruso-ucrainean asupra turismului internațional.

R. Moldova a semnat un Acord privind turismul

Partea bună este că, în medie, sectorul turismului deja a fost remediat în proporție de 86% față de cifrele prepandemice.

De asemenea, în agenda ministrului Culturii Republicii Moldova la Samarkand, pe 17 octombrie, a fost întrevederea cu vicepreședintele executiv Mastercard, Nicola Villa, cu vicepreședintele Global Tourism Inovation Hub, Quim Martinez Bosch, și cu vicepreședintele Enterprise development, Engin Yasar.

Părțile au discutat despre partajarea informațiilor privind datele turistice prin intermediul Mastercard Tourism Insights Platform (TIP); includerea în hub-ul de inovare în turism Mastercard, dar și despre dezvoltarea de plăți și soluții digitale pentru companiile de turism și IMM-urile din Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.