X

R. Moldova ar putea să adere la UE în două etape

R. Moldova ar putea să adere la UE în două etape

R. Moldova ar putea să adere la Uniunea Europeană în două etape. Pentru început fără regiunea transnistreană, iar ulterior cu aceasta, astfel reintegrând întraga țară.

Citeşte şi: Șeful ONU: Locuitorii din Gaza trăiesc o ‘catastrofă umanitară monumentală’

De această părere este europarlamentarul Eugen Tomac, care a precizat în cadrul unei emisiuni că atunci când cetățenii din stânga Nistrului vor vedea care sunt beneficiile aderării la Uniunea Europeană, vor dori și ei să facă parte din spațiul comunitar, transmite Știri.md.

R. Moldova ar putea să adere la UE în două etape

„Eu cred că este o abordare realistă, atunci când vrei să rezolvi un caz atât de sensibil cum este conflictul transnistrean într-o situație mult mai complexă ce țin de războiul din Ucraina și această amenințare continuă ce vine de la Moscova este bine să ne propunem obiective realiste și, evident nu putem pune în față. Întâi, rezolvăm cu conflictul transnistrean și apoi intrăm în Uniunea Europeană pentru că este clar că de 30 de ani, toate formulele care au fost aplicate nu au dat nici un rezultat. Acum, s-a creat această premisă și este evident că, marea majoritate a cetățenilor vor susține un asemenea proiect, mai mult decât atât ar fi și un imbold pentru cetățenii de dincolo de Nistru, să înțeleagă că nu pot fi decuplați de R. Moldova dacă își doresc prosperitatea”, a menționat Eugen Tomac.

Tags: Eugen TomacUniunea Europeană (UE)
Categorii: PoliticăȘtirile zileiU.E.