X

R.Moldova are 12.316 de medici activi

R.Moldova are 12.316 de medici activi

În sistemul medical din Republica Moldova activează 12.316 medici. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în contextul marcării Zilei internaționale a medicului, comunică Moldpres.

Citeşte şi: Ceremoniile pentru marcarea unui an de la sângerosul atac al Hamas au început în Israel – Stiripesurse.md

Potrivit conducerii Ministerului Sănătății, una dintre prioritățile instituției este investiția în resursa umană și menținerea acesteia în sistem.

R.Moldova are 12.316 de medici activi

„Au fost și sunt făcute investiții în modernizarea și dotarea instituțiilor cu mii de echipamente performante, pentru creșterea salariilor, atragerea personalului medical în zonele rurale prin acordarea indemnizațiilor, acoperirea mai multor cheltuieli ce țin de navetă și trai, facilitarea instruirilor peste hotare, elaborarea politicilor de formare și dezvoltare profesională continuă, îmbunătățirea condițiilor de muncă, dar și debirocratizarea proceselor și înlesnirea activității cadrelor medicale prin îmbunătățirea gestionării sistemelor digitale”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Ministerul nu a făcut publice date despre câte posturi vacante de medic sunt în sistemul medical.

Ziua internațională a medicului este marcată în întreaga lume din anul 1971, în prima zi de luni a lunii octombrie. Ideea celebrării aparține Organizației Mondiale a Sănătății și organizației „Medici fără frontiere”.

Tags: mediciZiua Internationala a Medicului
Social