X

R.Moldova: Blocul ACUM şi PSRM vor semna un nou acord politic

Coaliţia dintre Blocul ACUM (PAS plus PPDA) şi Partidul Socialiştilor (PSRM), anunţată a fi una temporară, pentru a pregăti Republica Moldova de alegeri parlamentare libere şi corecte în baza sistemului proporţional, s-ar putea transforma în una pentru următorii patru ani, a lăsat să se înţeleagă preşedintele Igor Dodon miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, potrivit Ziarului Naţional de la Chişinău, potrivit agerpres.

Igor Dodon a afirmat că Blocul ACUM şi PSRM vor semna săptămâna viitoare un nou acord politic, iar el îl va contrasemna.

Citește și : ‘Tatăl Sharm El Sheikh’ a murit la 85 de ani în Spania

‘Eu cred că suntem în ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării: PSRM şi ACUM. Acest acord conţine acţiuni ce ţin de politica internă, reforma justiţiei, a procuraturii, activitatea din parlament, alegerile locale şi politica externă. Acordul mai prevede neacceptarea traseismului politic în parlament’, a precizat Dodon într-o conferinţă de presă.

În acest context, Igor Dodon a infirmat că ar exista viziuni diferite între guvern şi preşedinţie. ‘Chiar dacă se discută că sunt păreri diferite între guvern şi preşedinţie, în proporţie de 90-95% am găsit limbaj comun pentru toate aspectele’, a spus el.

Referitor la alegerile locale din toamnă, preşedintele moldovean a spus că ACUM şi PSRM vor avea propriii candidaţi şi că nu-şi vor coordona acţiunile. ‘E vorba de un pact de neagresiune între cele două componente’, a conchis preşedintele.

Anterior, PSRM a anunţat că acordul de alianţă între ACUM şi PSRM, semnat la 8 iunie, trebuie prelungit, întrucât a expirat, dat fiind faptul că ar fi fost îndeplinite aproape toate acţiunile prevăzute în document, aminteşte publicaţia menţionată.

Citește și : Povestea prinţesei Diana ajunge Broadway

Tags: ACUMalegeriDodonPSRMrepublica moldova
Categorii: Diaspora