X

R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

Energocom informează că în luna septembrie, Moldavskaia GRES, deținută de Inter RAO (Rusia), va furniza energie electrică Republicii Moldova la prețul anterior.

În comunicatul companiei se precizează că MGRES va furniza aproximativ 302.000 MWh din necesarul total prognozat de 334.000 MWh al Moldovei, transmite infotag.md. 

R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

„Aproximativ 13,4 mii MWh vor fi achiziţionaţi de la producătorii de energie din surse regenerabile (SER) şi centralele electrice de termoficare urbane (CET), restul necesarului de energie urmând a fi acoperit de achiziţia prin intermediul OPCOM. Achiziţia energiei electrice de la MGRES se va face în baza contractului existent, valabil până în septembrie inclusiv, respectiv, preţul acesteia rămâne neschimbat”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, compania Energocom menționează că Ministerul Energiei a inițiat discuții cu MGRES în vederea prelungirii contractului.

Citeşte şi: Ruşii au interceptat o dronă de spionaj americană deasupra Mării Negre – Stiripesurse.md

Concomitent, pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu energie electrică, Energocom este în căutare de noi furnizori.

Tags: electricitateInter RAO (Rusia)Moldavskaia GRESR. Moldovarusia
Categorii: EconomieȘtirile zilei