R.Moldova: Dacă vor fi alegeri anticipate ar trebui să fie aleşi 61 de deputaţi în loc de 101 (Pavel Filip)

Publicat:

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Pavel Filip, susţine că dacă se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, acestea ar trebui să se desfăşoare în conformitate cu rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie, astfel încât sa fie aleşi 61 de deputaţi în loc de 101, informează Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

“Dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie sa se desfăşoare aşa cum au votat cetăţenii ţării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică sa fie aleşi 61 de deputaţi, nu 101′, a declarat Pavel Filip într-un interviu pentru cotidianul Tribuna.


Citește și : Prelungirile pentru negocieri interne în Regatul Unit încep cu o vacanţă parlamentară

Pavel Filip aminteşte că aproximativ două treimi dintre alegătorii Republicii Moldova s-au pronunţat la referendum pentru reducerea numărului de parlamentari.

Cu toate acestea, Filip nu a făcut referire şi la celălalt referendum consultativ, unde majoritatea participanţilor au votat pentru posibilitatea revocării deputaţilor în cazul în care aceştia nu-şi îndeplinesc obligaţiile.

Referendumul a avut loc în 24 februarie, concomitent cu alegerile parlamentare din Republica Moldova. Subiectele au fost propuse de PDM, iar majoritatea concurenţilor electorali nu au susţinut referendumul, considerându-l cu substrat politic.

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a manifestat scepticismul în privinţa formării unei coaliţii în noul parlament rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, avertizând totodată partidele că, în cazul în care până la mijlocul lunii iunie nu vor crea o majoritate parlamentară, el va dizolva legislativul şi va convoca alegeri anticipate.

Citește și : Julian Assange a fost arestat și pe baza unei cereri de extrădare în SUA – VIDEO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.