X

R. Moldova își adaptează legislația în domeniul traficului aerian

R. Moldova își adaptează legislația în domeniul traficului aerian

Legislația R. Moldova în domeniul traficului aerian va fi alinată la normele europene privind conceptul spațiului aerian operativ și integrat „Cerul unic european”.

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind stabilirea unor norme referitoare la managementul fluxului de trafic aerian.

Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

Potrivit Regulamentului, vor fi preluate procedurile de concepție, planificare și management, care să asigure desfășurarea eficientă și în condiții de siguranță a managementului traficului aerian.

R. Moldova își adaptează legislația în domeniul traficului aerian

Regulamentul va asigura punctualitatea zborurilor și va reduce  perturbările apărute în orarele de zbor. Totodată, va face mai eficientă și operativă coordonarea între entități, iar în rezultat va fi creat un mediu mai sigur pentru managementul fluxului de trafic aerian. Aceasta va oferi servicii calitative și sigure cetățenilor, fără dificultăți și întârzieri.

Republica Moldova face parte din rețeaua europeană de management al traficului aerian în urma semnării Convenției internaționale privind cooperarea pentru siguranța navigației aeriene EUROCONTROL.

Tags: „Cerul unic european”trafic aerianuniunea europeana
Știrile zilei