R. Moldova se află pe locul doi în Europa după costul serviciilor de transport

Publicat:

R. Moldova se află pe locul doi în Europa după costul serviciilor de transport

Un nou studiu realizat de platforma de cumpărături transfrontalieră UBuy Elveția dezvăluie că statele europene unde transportul este cel mai costisitor sunt Armenia, Azerbaidjan și Georgia cu un cost în medie de 143,74 euro.

Pe al doilea loc, la mică distanţă se situează Republica Moldova, Ucraina și Belarus, cu un cost mediu de transport de 143,56 euro, relevă studiul citat de containers-news.com, transmite Mold-steet.com.


Citeşte şi: Cutremur puternic aproape de Moldova – Stiripesurse.md

Serbia este singura ţară ocupantă a locului trei, cu o medie de 129,86 euro, cu circa 10% mai puţin o scădere semnificativă față de primele două locuri.

Urmează cinci țări ce se află pe locul al patrulea: Islanda, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Albania. În aceste țări, costul mediu de transport este de 129,50 euro.

R. Moldova se află pe locul doi în Europa după costul serviciilor de transport

La mică distanţă se află Turcia unde costurile pentru serviciile de transportul sunt în medie de 129,49 euro. A doua parte a clasamentului include state din Europa de Vest, cum sunt Liechtenstein, Norvegia și Elveția, care cu un cost mediu de transport de 129,46 euro ocupă poziţia a cincea.

Gibraltar ocupă locul al șaptelea cu un cost 129,40 euro, în timp ce Cipru este al optulea, cu un cost mediu de transport de 117,42 euro.

Ultimele două locuri din Top 10 sunt ocupate de Andorra și Malta, cu un cost mediu de transport de 114,16 euro și, respectiv, 113,65 euro.

R. Moldova se află pe locul doi în Europa după costul serviciilor de transport

„Este interesant de observat cum majoritatea țărilor enumerate în primele cinci sunt situate în Europa de Est și regiunea Caucazului de Sud. Costurile ridicate de expediere în regiune pot fi atribuite diverșilor factori, inclusiv complexități geopolitice, provocări de infrastructură și reglementări vamale”, explică rezutatele un reprezentant al UBuy Switzerland.

Potrivit acestuia „studiul subliniază importanța înțelegerii dinamicii unice de transport maritim în fiecare dintre aceste țări și necesitatea ca întreprinderile să ia în considerare aceste costuri atunci când își planifică operațiunile în aceste regiuni.”

Studiul a comparat costurile de expediere de peste tot în lume cu toate țările europene, apoi a calculat media pentru a descoperi în ce țări sunt cele mai scumpe costuri de expediat mărfuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.