R. Moldova și BERD au semnat Acordul celei de-a treia tranșe a proiectului Deșeuri solide

Proiectele implementate în Moldova cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții instituției financiare, la care a participat și ministrul finanțelor, Petru Rotaru. Vicepreședintele BERD, Matteo Patrone și ministrul finanțelor au semnat Acordul pentru recepționarea celei de-a treia tranșe de finanțare a proiectului Deșeuri solide în Republica Moldova, în valoare de 10,3 milioane de euro, transmite IPN.

Citește și: Aproximativ 760 mii de persoane au beneficiat anul trecut de medicamente și dispozitive medicale compensate

Cea de-a treia tranșă de finanțare a proiectului Deșeuri solide în Republica Moldova este destinată finanțării investițiilor în Zona 1 de gestionare a deșeurilor din sudul țării. Aceasta face parte din împrumutul de 25 de milioane de euro acordat Republicii Moldova în anul 2023 de către BERD pentru a sprijini îmbunătățirile critice în sistemul său de gestionare a deșeurilor solide în trei regiuni cheie ale țării.

Oficiul reprezentanței permanente a BERD la Chișinău a fost deschis în anul 1996. În perioada activității instituției în Moldova, au fost semnate acorduri pentru finanțarea a circa 173 de proiecte, în valoare de peste 2,3 miliarde de euro. În prezent, în Republica Moldova sunt active 68 de proiecte, în valoare de 1,2 miliarde de euro, în sectoarele financiar-bancar, infrastructură de drumuri și feroviară, energie, agricultură, managementul deșeurilor și altele.