X

R. Moldova și Republica Federală Germană urmează să semneze un Acord pe subiectul migrației

R. Moldova și Republica Federală Germană urmează să semneze un Acord pe subiectul migrației

R. Moldova și Republica Federală Germană urmează să semneze un Acord, prin care să gestioneze subiectul migrației. Acest lucru a fost abordat astăzi, în cadrul conferinței de presă susținută de președintele R. Moldova, Maia Sandu, și cancelarul german, Olaf Scholz.

„Acest Acord este în curs de pregătire și instituțiile noastre vor reveni atunci când vor finaliza discuțiile asupra lui. Noi avem deja o Diasporă în Germania. Evident că ne-am dori ca ei să revină acasă, dar ne bucurăm că acolo ei au găsit o a doua casă și sperăm că tinerii vor reuși să revină aici, acasă”, a declarat Maia Sandu, potrivit deschide.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Același lucru a fost susținut și de către cancelarul german. „Discuțiile sunt pe un făgaș bun. Nu există chestiuni strategice de nerezolvat, lucrurile acestea se discută. Cred că acest Acord va aduce îmbunătățiri pentru cetățenii ambelor țări”, a menționat Olaf Scholz.

Amintim, că Olaf Scholz se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Aceasta este prima vizită bilaterală a unui cancelar german din ultimii 12 ani. Deși Olaf Scholz a fost prezent și la Summitul Comunității Politice Europene, de la Bulboaca, de această dată este vorba despre o vizită bilaterală. Ea vine cu o săptămână înainte de marcarea Zilei Independenței Republicii Moldova.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: acordgermaniamigraţiaMoldova
Politică