X

R.Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a ‘Moldova Real Estate Forum’

R.Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a ‘Moldova Real Estate Forum’

Pe 17 septembrie 2024, Republica Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a „Moldova Real Estate Forum” (REF), un eveniment dedicat dezvoltării și investițiilor în sectorul imobiliar nelocativ.

Forumul va avea loc la Digital Park, Str. M. Viteazu 15, Chișinău, începând cu ora 09:00. Agrobiznes este partener media de promovare al evenimentului.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Participarea la eveniment este posibilă prin înregistrare prealabilă disponibilă prin intermediul paginii web oficiale www.refmoldova.md.

Moldova Real Estate Forum 2024

Ediția din acest an este dedicată sectorului nerezidențial și al construcțiilor cu emisii zero.

În contextul în care Republica Moldova este antrenată într-un proces accelerat de aderare la UE, dezvoltatorii și investitorii din domeniu urmează să se plieze pe noile cerințe dictate de piața comunitară.

Evenimentul va cuprinde sesiuni plenare și paneluri de discuții, networking și întâlniri individuale între dezvoltatorii imobiliari internaționali, investitorii străini și, bineînțeles, reprezentanții sectorului public și privat din Republica Moldova.

Moldova – destinație atractivă pentru investiții și realocare

Ediția din acest an, sub titlul „Moldova – Real Estate Opportunities”, își propune să consolideze poziția Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru investiții și realocare, inclusiv în contextul angajamentelor internaționale privind reconstrucția Ucrainei.

Astfel, subiectele abordate, cum ar fi soluții tehnologice imobiliare, construcții cu emisii „zero”, oportunități imobiliare industriale, infrastructură, construcții destinate sectorului de recuperare etc. vor ancora discuțiile în perspective regionale și internaționale.

Platformă de discuții B2B

O premieră pentru acest forum o reprezintă platforma de discuții B2B, care va facilita întâlniri între investitori și autorități, oferind informații despre platforme investiționale, proprietăți publice disponibile pentru privatizare și proiecte de infrastructură și investiții municipale.

Participanții vor avea acces la soluții de finanțare atât locale, cât și internaționale, creând astfel oportunități de colaborare.

De asemenea, comunitatea locală și mediul de afaceri autohton vor beneficia de discuțiile și prezentările din cadrul forumului.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

În acest sens Guvernul urmând să prezinte cele două programe destinate sectorului: Programul național de dezvoltare industrială ș Programul de atragere a investițiilor și promovare a exportului, inclusive schema de ajutor de stat indicată în aceste programe.

Despre Moldova Real Estate Forum

Forumul este organizat de către Asociația Dezvoltatorilor și Investitorilor din Moldova (REDIA) realizat cu suportul partenerilor guvernamentali – Agenția de Investiții și cu sprijinul programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova.

Tags: MoldovaReal Estate ForumREF
Cultură și Media