Rabinul Israelului şi ambasadorul american se roagă pentru sănătatea lui Trump

Publicat:

Rabinul Israelului s-a rugat luni pentru ca preşedintele american Donald Trump să se vindece de COVID-19, invocând numele acestuia în timpul unei ceremonii ocazionate de o sărbătoare evreiască la Zidul Plângerii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Susţinerea pentru Trump, care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a mutat în acest oraş ambasada SUA, este puternică în rândul israelienilor, care din cauza epidemiei de COVID-19 petrec perioada sărbătorilor evreieşti sub al doilea ”lockdown” din acest an.


Citeşte şi: Un student evreu a fost atacat cu lopata în faţa unei sinagogi din Germania

”Fie ca El, care i-a binecuvântat pe străbunii noştri Abraham, Isaac şi Iacob, Moise, Aaron, David şi Solomon să-l tămăduiască pe Donald John, fiul lui Fred”, s-a rugat Shmuel Rabinovitch, rabinul Zidului Plângerii, cel mai sfânt loc de rugăciune al iudaismului.

”Fie ca Sfântul Binecuvântat să reverse compasiune pentru el, să-l restabilească, să-l vindece, să-i dea putere, să-l readucă la viaţă”, a continuat rabinul, recitând rugăciunea tradiţională pentru cei bolnavi, din partea celor doi rabini şefi ai Israelului şi a ambasadorului american David Friedman.

Citeşte şi: Trump a ieşit din spital pentru a-şi saluta susţinătorii

Aceştia din urmă au participat la ceremonia care a coincis cu festivalul Sukkot, la care membri ai elitei ecleziastice iudaice binecuvântează publicul într-un psalm la Zidul Plângerii.

Însa de data aceasta participarea a fost semnificativ redusă, ca urmare a restricţiilor antiepidemice. Potrivit ambasadorului american, au fost numai 20 de participanţi, faţă de mii câţi veneau de obicei la acest eveniment. ”Mă voi ruga pentru mila lui Dumnezeu şi pentru însănătoşirea tuturor celor afectaţi de COVID-19 în lume”, a declarat ambasadorul David Friedman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape 100 de cupluri s-au înscris în Programul municipal de fertilizare in vitro

Aproape 100 de cupluri s-au înscris în Programul municipal de fertilizare in vitro Încă 13 dosare au fost admise săptămâna trecută în Programul municipal de...

Avem un nou medicament compensat în farmacii

Avem un nou medicament compensat în farmacii Începând cu data de 1 iulie 2024, persoanele cu hiperplazie benignă de prostată beneficiază de medicamentul compensat cu...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu)

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu) Violenţa de gen afectează sănătatea sexuală, reproductivă şi generală a victimelor, femei care,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.