Racheta Kairos a companiei Space One a explodat la câteva secunde după lansare

Publicat:

Racheta Kairos a companiei Space One a explodat la câteva secunde după lansare

Racheta Kairos a companiei Space One a explodat la scurt timp după lansarea din Wakayama, Japonia. Racheta transporta un mic satelit guvernamental de testare.

Racheta a decolat miercuri de pe rampa de lansare a companiei din regiunea Wakayama, în vestul Japoniei. Câteva secunde mai târziu, racheta cu combustibil solid a explodat, conform The Guardian, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

“Lansarea primei rachete Kairos a fost executată, dar am luat măsura de a anula zborul”, a declarat Space One într-un comunicat, adăugând că “detaliile sunt în curs de investigare”.

Eșecurile la primele încercări de lansare a unui nou sistem de rachete sunt obișnuite, după cum a explicat SpaceX. Eșecul Space One marchează totuși o lovitură pentru eforturile Japoniei de a intra pe piața potențial lucrativă a lansărilor comerciale de sateliți.

Planul era ca racheta Kairos – un cuvânt din greaca veche care înseamnă “momentul potrivit” – să pună satelitul pe orbită la aproximativ 51 de minute după decolare.

Primarul din Kushimoto, orașul de 15.000 de locuitori din Wakayama unde a avut loc lansarea, și-a exprimat surprinderea și dezamăgirea. “Nici măcar nu mi-am imaginat un astfel de rezultat”, a declarat Katsumasa Tashima. Dar orașul “va continua să susțină Space One și dorim să ne oferim în continuare ajutorul pentru ca prima rachetă să aibă o lansare de succes”, a spus el.

Space One a fost înființată în 2018 de o echipă de mari companii tehnologice japoneze, printre care Canon Electronics, IHI Aerospace, firma de construcții Shimizu și Banca de Dezvoltare a Japoniei, deținută de guvern.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

În iulie anul trecut, o altă rachetă japoneză, Epsilon S, cu combustibil solid, a explodat în timpul unui test la aproximativ 50 de secunde după declanșare.

Luna trecută, însă, agenția spațială japoneză a sărbătorit lansarea cu succes a noii sale rachete emblematice, H3, după ani de întârzieri și două încercări anterioare eșuate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.