Rachete ruse au lovit o ‘infrastructură critică’ în apropiere de Odesa

Publicat:

Rachete ruse au lovit o “infrastructură critică”, cel mai probabil un depozit de combustibil, în apropiere de orașul-port Odesa, în sudul Ucrainei, în primele ore ale zilei de duminică, dar nu s-au înregistrat victime, au declarat oficialii orașului, conform Reuters, potrivitmediafax.

Odesa, pe coasta Mării Negre, este un port cheie la Marea Neagră și principala bază a marinei ucrainene. Acesta a fost un punct de interes pentru forțele ruse, deoarece, dacă ar fi cucerit, ar permite Moscovei să construiască un coridor terestru către Transnistria, o provincie separatistă rusofonă din Moldova care găzduiește trupe rusești.


Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacurile cu rachete ale armatei sale au distrus duminică o rafinărie de petrol și trei instalații de depozitare a combustibilului în apropiere de Odesa, adăugând că instalațiile erau folosite de Ucraina pentru a-și aproviziona trupele din apropierea orașului Mykolaiv.

Vladyslav Nazarov, un ofițer al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, a declarat pe Telegram: “Rusia a început cu un atac cu rachete. Regiunea Odesa a fost una dintre țintele prioritare. Inamicul și-a continuat practica josnică de lovituri împotriva infrastructurii critice”.

“Fumul este vizibil în unele zone ale orașului. Toate sistemele și structurile relevante funcționează … Nu au fost raportate victime.”

Vika, o localnică care a refuzat să își dea numele de familie, a declarat că nu a fost “o dimineață bună pentru Odesa”.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

“Ne-am trezit cu explozii puternice în apropierea casei noastre. Era fum, copiii erau în panică, ferestrele erau aruncate în aer … a fost terifiant”, a declarat ea pentru Reuters.

“‘Pacea rusească’, suntem complet nemulțumiți că a venit și vă cerem să plecați”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se abține să facă o...

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.