X

Rachete ruse au lovit o ‘infrastructură critică’ în apropiere de Odesa

Rachete ruse au lovit o “infrastructură critică”, cel mai probabil un depozit de combustibil, în apropiere de orașul-port Odesa, în sudul Ucrainei, în primele ore ale zilei de duminică, dar nu s-au înregistrat victime, au declarat oficialii orașului, conform Reuters, potrivitmediafax.

Odesa, pe coasta Mării Negre, este un port cheie la Marea Neagră și principala bază a marinei ucrainene. Acesta a fost un punct de interes pentru forțele ruse, deoarece, dacă ar fi cucerit, ar permite Moscovei să construiască un coridor terestru către Transnistria, o provincie separatistă rusofonă din Moldova care găzduiește trupe rusești.

Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacurile cu rachete ale armatei sale au distrus duminică o rafinărie de petrol și trei instalații de depozitare a combustibilului în apropiere de Odesa, adăugând că instalațiile erau folosite de Ucraina pentru a-și aproviziona trupele din apropierea orașului Mykolaiv.

Vladyslav Nazarov, un ofițer al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, a declarat pe Telegram: “Rusia a început cu un atac cu rachete. Regiunea Odesa a fost una dintre țintele prioritare. Inamicul și-a continuat practica josnică de lovituri împotriva infrastructurii critice”.

“Fumul este vizibil în unele zone ale orașului. Toate sistemele și structurile relevante funcționează … Nu au fost raportate victime.”

Vika, o localnică care a refuzat să își dea numele de familie, a declarat că nu a fost “o dimineață bună pentru Odesa”.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

“Ne-am trezit cu explozii puternice în apropierea casei noastre. Era fum, copiii erau în panică, ferestrele erau aruncate în aer … a fost terifiant”, a declarat ea pentru Reuters.

“‘Pacea rusească’, suntem complet nemulțumiți că a venit și vă cerem să plecați”.

Tags: marea neagraOdesaracheteucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina