Rada Supremă condamnă bombardamentele ruse asupra Kievului de Ziua Europei

Publicat:

Vicepreşedinta Radei Supreme (parlamentul) a Ucrainei, Olena Kondratiuk, a condamnat marţi atacul pe care Rusia l-a lansat marţi în zori – care coincide cu sărbătorirea Zilei Europei – asupra Kievului, cu 17 rachete care au fost toate interceptate de apărarea aeriană ucraineană, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Bombardarea Kievului paşnic cu 17 rachete la ora 4 a.m. este tot ce trebuie să ştiţi despre ‘victoria”’ Rusiei, a transmis Kondratiuk într-un comunicat, referindu-se la faptul că, tot pe 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.


Citeşte şi: O trecere în revistă a Încoronării – repetată fără cusur, emoționantă și shakespeareană – Black News

“Vremea impunităţii se va încheia!”, a adăugat ea.

Administraţia militară de la Kiev a informat marţi dimineaţa despre un atac rusesc cu “aproximativ 15” rachete de croazieră care au fost interceptate în totalitate de apărarea aeriană ucraineană.

“Mulţumim sistemelor noastre de apărare aeriană, care au devenit o garanţie pentru apărarea Europei”, a afirmat Kondratiuk în mesajul său, adăugând: “La mulţi ani de Ziua Europei!”

Atacul rus din dimineaţa zilei de marţi a avut loc cu câteva ore înainte ca preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să sosească cu trenul la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski împreună cu care sărbătoreşte Ziua Europei în capitala Ucrainei.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a cerut marţi populaţiei ucrainene să rămână în alertă şi să evite aglomerările publice, în faţa posibilităţii unor noi atacuri ruse cu ocazia sărbătoririi în Rusia a Zilei Victoriei URSS împotriva nazismului.

Într-o intervenţie televizată citată de agenţia locală de ştiri Unian, Gumeniuk a avertizat despre posibilitatea ca, marţi, Rusia să “continue să terorizeze” şi să “ţină populaţia ucraineană în tensiune” şi a declarat că riscul atacurilor cu rachete continuă pe tot parcursul zilei în mai multe regiuni ucrainene.

Citeşte şi: Cele mai importante alegeri din lume: De ce este Turcia atât de importantă? – Black News

Rusia a atacat luni mai multe regiuni ale Ucrainei cu peste douăzeci de rachete de croazieră, dintre care majoritatea au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. Rusia şi-a intensificat în ultimele zile atacurile cu drone şi rachete împotriva Kievului şi a altor oraşe ucrainene.

Potrivit experţilor consultaţi de EFE, obiectivul lansării acestor rachete, care sunt interceptate în majoritatea cazurilor de apărarea antiaeriană ucraineană, ar fi localizarea sistemelor defensive folosite de Ucraina şi epuizarea muniţiilor aflate la dispoziţia Kievului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.