Radoslaw Sikorski afirmă că Rusia nu este pregătită să pună capăt războiului cu Ucraina

Publicat:

Radoslaw Sikorski afirmă că Rusia nu este pregătită să pună capăt războiului cu Ucraina

Rusia nu este pregătită pentru discuţii de pace cu Ucraina pentru că Moscova continuă să ceară Kievului să renunţe la zone întinse din teritoriul său, a declarat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski într-un interviu acordat joi agenţiei de presă PAP, relatează dpa.

“Rusia continuă să ceară capitularea Ucrainei, şi atât timp cât se întâmplă asta, Ucraina nu va accepta”, a declarat Sikorski pentru PAP.


El a făcut aceste declaraţii după un anunţ al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că vrea să prezinte un nou plan de pace înainte de alegerile din noiembrie din Statele Unite.

După incursiunea surpriză a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, oficialii ruşi au afirmat că negocierile de pace sunt complet imposibile.

Ministrul polonez vede ofensiva ucraineană într-un mod mai optimist decât alte guverne occidentale.

“Ucraina a făcut ceva neaşteptat pentru Putin, a ocupat o parte a Rusiei. Acum există o bază pentru discuţii şi pentru cererea ca ambele ţări să se retragă la graniţele recunoscute la nivel internaţional”, a afirmat el.

Polonia este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Ucrainei în lupta sa împotriva invaziei ruse, lansate de Moscova în februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu, i-a felicitat pe locuitorii municipiului Ungheni cu ocazia Hramului

Igor Grosu, i-a felicitat pe locuitorii municipiului Ungheni cu ocazia Hramului Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat ieri seara la evenimentele dedicate Hramului municipiului Ungheni. Speakerul i-a...

Slusari, despre anularea penalităților: „Manipulare și propagandă”

Slusari, despre anularea penalităților: „Manipulare și propagandă" Fostul deputat și fostul director executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, susține că anularea penalităților, vacanța de...

Acte străine falsificate, ridicate de la cinci călători

Acte străine falsificate, ridicate de la cinci călători Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST au inițiat cercetări pe numele a patru conaționali și...

Kuleba a îndemnat aliații care au promis sistemul Patriot „cu luni în urmă” să le livreze

Kuleba a îndemnat aliații care au promis sistemul Patriot „cu luni în urmă" să le livreze Dmitro Kuleba solicită accelerarea livrării sistemelor Patriot către Ucraina**...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.