X

Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal la US Open

Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal la US Open

Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal, după ce a trecut în ultimul tur al calificărilor de Shintaro Mochizuki, scor 6-4, 5-7, 6-3.

Performanță remarcabilă obținută de Radu Albot. După ce a reușit calificarea pe tabloul principal la Wimbledon, moldoveanul a egalat această performanță și va juca în primul tur la US Open, potrivit agora.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

După ce i-a eliminat pe Barranco Cossana și van Assche, Radu a trecut în finala calificărilor de niponul Michozuki (155 ATP).

Meciul a durat două ore și douăzeci și șapte de minute.

În primul set ambii jucători au avut probleme la serviciu, însă Radu s-a impus la 4. În setul secund părea că Albot are totul sub control, el a servit pentru meci, dar Michozuki a revenit surprinzător și a trimis lupta în decisiv. În ultimul act, Radu a început mai timorat, iar niponul a reușit break-ul. Chișinăuianul a reușit să revină și s-a impus într-un final la 3, ajutat și de crampele lui Michozuki. Scorul final al meciului a fost 6-4, 5-7, 6-3.

US Open Tennis Championships, denumit în mod obișnuit US Open, este un turneu de tenis pe teren de hard care se desfășoară anual în Queens, New York. Începând din 1987, US Open este cronologic al patrulea și ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: Radu AlbotUS Open
Sport