X

Radu Marian: „Încă o decizie rușinoasă pe vrea să o ia Ion Ceban”. Vezi la ce s-a referit deputatul

Încă o decizie rușinoasă pe vrea să o ia Ion Ceban, a scris deputatul PAS, Radu Marian despre inițiativa de a modifica legea ca 50% din veniturile din municipiul Chișinău să rămână în bugetul capitalei.

Radu Marian: “După ce a decis să limiteze finanțarea grupelor de copii cu program extins (after school), acesta mai aruncă o bombă și intenționează să taie din finanțarea pentru serviciul de asistență personală pentru persoanele cu nevoi speciale. Sute de persoane cu dizabilități și necesități personale riscă să rămână fără suport din cauza experimentelor politice și electorale ale lui Ceban. Acest programe dintotdeauna au fost finanțate de primăria Chișinău, însă se pare că anul ăsta, datoriile la credite și cheltuielile electorale i-au dat de gol. În mod mizerabil, Ceban dă vină pe toți, însă nu se uita la propria lui incompetență. Dă vină și pe guvern, chiar dacă guvernul a majorat transferurile destinate pentru 2024 Chișinăului, la 3.8 miliarde lei”.

Citește și Cutremurul din Japonia îi va costa pe asiguratori aproximativ 6,4 miliarde de dolari

„Scuza cu sporul de 1300 lei angajaților care trebuia alocat de guvern nu ține deloc. Primăriile din toată țară, cu bugete mult mai modeste au găsit bani pentru sporul lunar pentru angajați.”
„Soluția în această situație este simplă: Ceban și consilierii lui să lase lenea și să vină la ședințele Consiliului Municipal, ca să aloce banii necesari. Bugetul Chișinăului este de aproape 7 miliarde de lei – unul din cele mai autonome și sustenabile bugete din Republica Moldova, însă este administrat extrem de defectuos. Este o mare rușine ca primarul, în această situație, să facă politică pe seama copiilor și persoanelor cu dizabilități.” a scris deputatul, Radu Marian pe pagina sa de Facebook.
Deocamdată, Ion Ceban nu a venit cu o reacție la acest subiect.

Detalii mai jos.

Tags: eleviIon CebanRadu Marian
Social