Radu Marian: Ion Ceban s-a supărat și m-a dat în judecată pentru că l-am făcut agent FSB

Publicat:

„Ion Ceban s-a supărat și m-a dat în judecată pentru că l-am făcut agent FSB”, susține deputatul Radu Marian, care a venit cu un comentariu în acest sens pe canalul său de Telegram. Marian susține că „nu înțelege de ce Ion Ceban s-a supărat, întrucât lucrurile sunt clare”.

„Ion Ceban a câștigat campania electorală pentru Chișinău în 2019, fiind ajutat de agenți FSB, printre care și Iurii Gudilin. Există și înregistrări video care îi arată pe acești agenți FSB la sediul PSRM sărbătorind victoria lui Ceban în 2019”, scrie deputatul.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

De asemenea, el menționează că partidul lui Ion Ceban, MAN, este vizat în raportul Departamentului Trezoreriei SUA, în care se menționează: „Kremlinul continuă eforturile de a aduce un Guvern prorus la putere. Recunoscând pierderea suportului popular pentru elita veche prorusă, echipa lui Gudilin a oferit suport unui grup politic de opoziție – Mișcarea Alternativa Națională (MAN)”.

Totodată, Radu Marian atenționează asupra faptului că „Ceban a promovat intens propaganda Kremlinului și chiar a protestat la Bruxelles în 2014 împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE, dând astfel de înțeles că acest Acord ar putea duce la revolte sociale”.

„Ion Ceban este unul din autorii proiectului de lege pentru denunțarea Acordului de Asociere cu UE, depus în 2014. Ion Ceban a fost membru marcant al echipei comuniștilor lui Voronin și apoi al Partidului Socialiștilor lui Dodon”, a mai scris Marian.

Potrivit deputatului, acesta este un „profil clasic de politician anti-UE, care promovează obiectivele Kremlinului în Republica Moldova”. El susține că autoritățile de la Moscova au înțeles că nu mai pot câștiga puterea în Moldova doar cu partide proruse și au început să susțină partide „chipurile” proeuropene, dar care la momentul potrivit vor bloca procesul de aderare a Moldovei la UE.

„O să-mi spună unii că aceste alegeri sunt despre treburi locale și administrarea orașului. Însă nici aici Ceban nu excelează, îndeplinind, conform evaluărilor unor experți independenți, doar 13% din promisiunile din programul din 2019. Dar aceste alegeri nu sunt doar despre administrarea orașului, ele sunt și despre protejarea parcursului nostru european. Este un risc enorm să avem la conducerea Capitalei un primar care are un istoric de cooperare atât de strânsă cu Kremlin. Nu putem compromite aderarea Republicii Moldova la UE”, scrie deputatul Radu Marian.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Amintim că, anterior, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Victor Chironda, l-a invitat pe Ion Ceban la dezbateri în aer liber.

„În această campanie electorală am observat că primarul Ivan Ceban evită dezbaterile televizate. Gurile rele spun că el nu participă la dezbateri televizate pentru că FSB-ul nu îl lasă. Nu cumva să își piardă controlul și să spună ceva care le-ar strica planurile de preluare a puterii în Moldova”, a declarat Chironda într-o postare pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.