X

Radu Marian, justifică înaintarea proiectului de lege privind publicitatea jocurilor de noroc

Radu Marian, justifică înaintarea proiectului de lege privind publicitatea jocurilor de noroc

Deputatul Radu Marian a venit cu explicații pe marginea proiectului de lege care vizează publicitatea jocurilor de noroc și care a fost înregistrat recent în Parlament. Potrivit lui, marea majoritate a restricțiilor de publicitate rămân în vigoare.
,,Cea mai invazivă publicitate, cea din online și de pe bannerele în afară (outdoor), în continuare va fi interzisă.”
Radu Marian susține că noua lege se referă la pariurile sportive și loterie (cu risc social scăzut – așa cum sunt definite în lege) care nu reprezintă niciun pericol.
,,Explic de ce facem asta. În marea majoritate a țărilor europene este permisă publicitatea de pariuri, inclusiv la competițiile sportive internaționale care sunt transmise în direct și pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi Liga Campionilor, sau campionatele europene și mondiale la fotbal. Această diferență majoră de reglementări între restul țărilor și țara noastră creează situații în care orice transmisiune de eveniment sportiv internațional în spațiul audiovizual al țării noastre încalcă legea. De exemplu, recent a avut loc campionatul european de fotbal în Germania, iar unul din sponsorii principali a fost o companie de pariuri – statul Republica Moldova neavând nicio posibilitate să interzică ce fel de reclame se afișează în Germania.
La fel, am avut situații când în Moldova joacă echipe sportive din alte țări care au inscripționate pe tricou logotipuri ale companiilor de pariuri sportive. Și din nou, ajungem într-o situație jenantă și un risc ca aceste meciuri să nu poate fi jucate.
Și ca să nu punem în dezavantaj compania de stata națională de loterie a Moldovei față de companiile străine (care contribuie substanțial la buget), am intervenit cu permisiunea de a permite publicitatea pentru pariuri sportive și loterie în spațiul audiovizual în intervalul 22.00-07.00, atunci când audiențele sunt cele mai joase.”
Tags: jocuri de norocRadu Marian
Categorii: Știrile zilei