Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie

Publicat:

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie

Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor urmează să fie aprobată în iulie curent. Printre noutățile acestui document este scutirea de impozit pe venit pentru procurarea obligațiunilor de pe platformele guvernamentale. Asta a anunțat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, la emisiunea „Indicator economic” de la Radio Moldova.

Cei care cumpără obligațiuni oferă, de fapt, un împrumut autorităților, pentru o anumită perioadă, și obțin un anumit profit din dobânzile stabilite pentru acestea, care acum sunt de circa 5 la sută, iar, la final, este restituită suma investită inițial, potrivit radiomoldova.md.


Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Potrivit directorului Centrului analitic „Economica”, Marin Gospodarenco, această măsură este un instrument financiar aplicat de mult timp în țările civilizate.

„Într-adevăr este un instrument foarte bun la Ministerul Finanțelor, el se practică în lumea civilizată. La noi cam târziu a ajuns el”, a declarat directorul Centrului analitic „Economica”, Marin Gospodarenco, în cadrul emisiunii „Indicator economic” de la Radio Moldova.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, a menționat și despre alte noi prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul 2025, dar a subliniat că nu acest document ar trebui să fie modificat, odată la trei ani, pentru ca să fie mai previzibil pentru agenții economici.

„În investiția care o faci tu nu plătești impozit pe venit pentru asta, peste un an sau un an jumătate, și un instrument bun care să încurajeze investiția. Acum nu-i instrumentul acesta de amortizare accelerată. Îl facem valabil și pentru agenții economici mici și mijlocii. O să reducem cheltuielile suportate pentru plățile, contractele de studii la universități. Este și o declarație pentru agenții economici, să fie simplificată. Acum e valabilă pentru agenții economici cu până la trei angajați și vom extinde acest instrument pentru companiile cu până la cinci angajați”, a declarat Radu Marian.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, prevederile politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor ar urma să fie prezentate de către Guvern săptămâna viitoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.