X

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Discuții pe tonuri înalte în ședința de astăzi a Parlamentului. Deputatul Radu Marian a sărit în apărarea colegului Oazu Nantoi cu privire la declarațiile despre moldovence și soldați ruși. Discuțiile au izbucnit în timpul examinării proiectului de corelare a legislației naționale la cea europeană, de aplicare a tratamentului egalității a femeilor și bărbaților privind accesul la furnizarea de bunuri și servicii.

„Noi avem legi bune, iar dacă acestea legi ar fi fost respectate drepturile femeilor într-adevăr ar fi fost protejate, potrivit unimedia.info.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mai mult ca atât, aici de la tribuna Parlamentului un deputat și-a permis să injosească toate femeile din Republica Moldova și cu părere de rău s-au găsit mulți deputați care l-au aplaudat în picioare, iar asta este un caz foarte grav.

Nerespectarea regulilor vine de aici din Parlament, neoferirea drepturilor femeilor cărora nu le este oferit cuvântul atunci când se închide microfonul și multe altele, iar asta se proiectează în societatea noastră”, a menționat Inga Sibova.

„Toată amintirea asta devine deja jenantă. Lucrurile sunt foarte clare, referința a fost la bătaia de joc pe care soldații ruși o comit împotriva femeilor în Ucraina și bătaia de joc care o comit împotriva tinerilor de acolo care sunt duși la război. Despre asta era și vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor”, a sărit în apărarea lui Oazu Nantoi, Radu Marian.

Aproape 70 de persoane angajate la Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc au semnat un demers către ministrul Culturii și cer restabilirea în funcție a directoarei Aliona Strîmbeanu. Aceasta a fost suspendată printr-un ordin emis pe 11 iunie 2024, după ce câțiva dansatori de la Joc au apărut în imagini alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg, unde se desfășura Forumul Economic Internațional, iar Moldova avea un stand.

Scandalul iscat după ce câțiva dansatori de la Joc au apărut în imagini alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg a ajuns și în Parlament. Deputatul PAS Oazu Nantoi a ținut, pe finalul ultimei ședințe în plen, o luare de cuvânt, în care s-a referit și la acest scandal, dar și la scenariul în care Moldova ar deveni parte a Rusiei: „Ei bine, dacă vine „russkii mir” în Moldova, frumoasele moldovence vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, vor deservi în bordeluri soldații eliberatori ruși!”

Oazu Nantoi a răspuns criticilor care au apărut în adresa sa, după discursul scandalos de la tribuna Parlamentului. „M-a răzbătut! Și e absolut firesc ca tot soiul de „mraziuri” putiniste să pornească interpretările lor perverse”, a scris parlamentarul.

La rândul său, fostul șef de stat, Igor Dodon, a condamnat atacul instituțiilor de stat în adresa ansamblului de dansuri populare „JOC”. „Formațiunea este mândria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic”. Totodată, liderul socialist a comentat și declarațiile scandaloase ale lui Oazu Nantoi: „Ce PAS are în gând, la Oazu Nantoi stă pe limbă. Oazu Nantoi este, de fapt, diagnoza pentru partidul PAS, este o rușine”.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Deputatul PAS Dorian Istratii a refuzat să comenteze declarațiile scandaloase ale colegului său de fracțiune Oazu Nantoi, care a spus, în Parlament, că „fetele frumoase din Moldova vor deservi în bordeluri soldații eliberatori ruși, pentru ruble”. De cealaltă parte, deputatul BCS Grigore Novac a criticat dur discursul lui Nantoi: „E total inadmisibil ca un cetățean care a fost prin 7-8 partide și a dat dovadă de prostituție politică în primul rând să numească doamnele în așa hal fără de hal”.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, nu și m-ai cerut scuze de la femei, dar de la moldovenii care au înțeles „ceva tendențios” din declarația sa scandaloasă, în care parlamentarul a afirmat că, „dacă vine „russkii mir” în Moldova, fetele frumoase din țara noastră vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, vor deservi în bordeluri soldații eliberatori ruși!”. „Поэтом можешь ты не быть, но гражданином быть обязан”. Probabil asta se referă și la sportivi și la „танцоры””, a menționat parlamentarul.

Tags: Oazu NantoiparlamentRadu Marian
Politică