X

Rafael Cadenas, un scriitor venezuelean, a câștigat premiul Reina Sofia pe 2018

Scriitorul venezuelean Rafael Cadenas a câştigat premiul Reina Sofia pentru poezie ibero-americană pe 2018, un trofeu aflat la cea de-a 27-a ediţie, au anunţat vineri reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Spaniole a Patrimoniului (Patrimonio Nacional) şi ai Universităţii Salamanca, citaţi de Xinhua, potrivit agerpres.

Premiul Reina Sofia este considerat cel mai prestigios trofeu atribuit unor scriitori care publică volume de poezie în limbile spaniolă şi portugheză. Câştigătorul primeşte şi un cec în valoare de 42.100 de euro, iar cărţile sale sunt publicate apoi într-o antologie.

Citește și : Preşedintele comitetului ce acordă premiile Pulitzer demisionează după acuzațiile de hărţuire sexuală

Născut în 1930 şi considerat unul dintre cei mai influenţi poeţi ai generaţiei sale, Rafael Cadenas este de asemenea eseist, profesor universitar şi translator. El este primul scriitor din Venezuela care a câştigat acest premiu literar.

Opera lui poetică este complexă şi asociată gândirii filosofice.

În 2017, premiul pentru poezie Reina Sofia a revenit unei scriitoare din Nicaragua, Claribel Alegria, care a decedat în acest an pe 25 ianuarie la vârsta de 93 de ani.

Citește și : UE îi cere Muntenegrului să investigheze cu atenţie atacul asupra jurnalistei de investigaţii Olivera Lakic

Tags: ibero-americanăpremiuRafael CadenasReina SofiaVenezuela
Categorii: Diaspora