Rafael Nadal devansează o legendă a tenisului mondial în clasamentul all time al victoriilor

Publicat:

Rafael Nadal devansează o legendă a tenisului mondial în clasamentul all time al victoriilor

Rafael Nadal are acum mai multe meciuri câștigate decât un alt mare jucător de tenis, grație celor două victorii de la Brisbane International 2024. Nadal a revenit în circuit după aproape 12 luni de absență împotriva lui Dominic Thiem, cu care a jucat în finala de la Roland Garros în 2017 și 2018.

A fost o revenire reușită pe terenul de simplu pentru Nadal. El l-a învins pe campionul de la US Open 2020 cu 7-5, 6-1, jucând foarte bine, în special în setul al doilea, în care l-a dominat complet pe Thiem, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Această victorie, cumulată cu cea din turul doi împotriva lui Jason Kubler, îl duc pe Nadal la 1.070 de victorii în meciuri de simplu ATP de-a lungul carierei sale.

Cele două triumfuri de la Brisbane fac ca Nadal să aibă acum al patrulea cel mai mare număr de meciuri câștigate în circuitul ATP din istoria erei open.

Cu această ocazie el a depășit astfel o altă figură legendară a sportului, pe Ivan Lendl. De opt ori campion de Grand Slam, acesta a adunat 1.068 de victorii în timpul carierei sale, care a inclus atingerea unei finale de Grand Slam în fiecare an din 1981 până în 1991.

Novak Djokovic se află pe locul al treilea, cu 1.089 de victorii, dar câștigătorul a 24 de Grand Slamuri nu dă semne că va agăța racheta în cui prea curând.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Celălalt mare rival al lui Nadal, Roger Federer, se află pe locul al doilea. Maestrul elvețian a reușit 1.251 de victorii ATP în timpul carierei sale emblematice.

Locul întâi îi aparține lui Jimmy Connors. Americanul a câștigat opt turnee de Grand Slam și a continuat să joace la simplu până la vârsta de 40 de ani. Acest lucru i-a permis să bifeze 1.274 de triumfuri ATP de-a lungul carierei sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.