X

Rămășițele a două victime ale erupției Vezuviului, găsite la Pompei. Ce făcea cuplul în ultimele clipe

Rămășițele a două victime ale erupției Vezuviului, găsite la Pompei. Ce făcea cuplul în ultimele clipe

Rămășițele a două victime ale erupției Vezuviului din anul 79 e.n. au fost descoperite de către arheologi la Pompei, au anunțat cercetătorii pe platforma online a sitului, E-Journal degli Scavi di Pompei.

Ele aparțin unui bărbat şi unei femei care s-au refugiat într-un dormitor după erupţia care a îngropat vechiul oraş comercial roman sub straturi de cenuşă şi roci vulcanice. A mai fost descoperit și un mic tezaur de monede și ornamente prețioase, deoarece femeia a fost găsită în pat și avea cu ea o comoară mică alcătuită din monede de aur, argint și bronz, și câteva bijuterii, printre care cercei din aur și perle, potrivit historia.ro.

Descoperirile continuă în zona de excavare a Regio IX, Insula 10 din Pompei, care ocupă partea centrală a orașului. Astfel, sunt în derulare investigații arheologice în cadrul unui proiect mai amplu care vizează securizarea fronturilor de excavare.

  Încăperea de dimensiuni mici în care au fost găsite rămășițele cuplului era un loc de serviciu folosit ca dormitor temporar în timpul lucrărilor de renovare ale casei și era situată în spatele „sacrariului (parte a unui templu unde se țineau obiectele sacre – n.r.) albastru” deja documentat.

 

Guvernul italian face investiții pentru noi săpături din teritoriul înconjurător, de la Civita Giuliana la Villa dei Misteri și la vechea Oplontis din comuna Torre Annunziata. „Posibilitatea de a analiza datele antropologice extrem de valoroase referitoare la cele două victime descoperite în contextul arheologic care le-a marcat sfârșitul tragic, permite recuperarea unei cantități considerabile de informații despre viața cotidiană a vechilor pompeieni și despre poveștile unora dintre ei, cu o documentație precisă și punctuală, confirmând unicitatea teritoriului vesuvian”, a declarat directorul Parcului Gabriel Zuchtriegel, potrivit E-Journal degli Scavi di Pompei.

Categorii: SocialȘtirile zilei