X

Răpire misterioasă a unei octogenare în Austria

O femei de 88 de ani a fost răpită în plină stradă la Eisenstadt, în estul Austriei, a anunţat marţi poliţia, făcând cunoscut că au loc căutări cu caracter “internaţional” pentru găsirea ei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Octogenara se plimba cu infirmiera sa la orele după-amiezii când două persoane au coborât din două limuzine negre care s-au oprit lângă ele, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Citește și: SUA negociază cu talibanii pacea din Afganistan

Acestea au obligat-o să urce într-una din maşini, posibil cu numere de înmatriculare străine, după care au demarat în viteză.

“Căutarea suspecţilor este în plină desfăşurare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei agenţiei austriece de presă APA.

Ministrul de interne, Herbert Kickl, s-a arătat însă mai prudent, afirmând că nu se ştie deocamdată dacă este o răpire “în sensul clasic al termenului”.

Citește și : Alegerile din Republica Moldova, un test important pentru evaluarea stării democraţiei (şeful misiunii UE)

Poliţia nu a dezvăluit identitatea femeii. Potrivit presei austriece, este vorba despre mama lui Stefan Ottrubay, care conduce o fundaţie ce administrează averea familiei Esterhazy, din rândul vechii nobilimi ungare.

Poliţia a subliniat că ancheta se desfăşoară la nivel “internaţional”. La rândul său, presa a informat că poliţişti puternic înarmaţi patrulau pe străzile oraşului Eisenstadt la câteva ore după această dispariţie. Potrivit unui martor, maşini cu numere de înmatriculare străine, în special ungare, au fost oprite şi percheziţionate.

Tags: AustriaEisenstadtEsterhazyHerbert KicklrapireStefan Ottrubay
Categorii: Diaspora