X

Raport CNA: Șase persoane reținute şi sechestre pe bunuri de peste 2 mil. de lei

Raport CNA: Șase persoane reținute şi sechestre pe bunuri de peste 2 mil. de lei

Centrul Național Anticorupție raportează reținerea a șase persoane, săptămâna trecută, în dosare pornite pe fapte de corupție.

45 de percheziții au fost operate împreună cu procurorii și au vizat funcționari și agenți economici de la Soroca, suspectați de trucarea unor licitații publice. Ca rezultat, arhitectul-şef al Primăriei mun. Soroca, viceprimarul mun. Soroca și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior instanța de judecată a decis plasarea acestora în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citeşte şi: NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către drone ruseşti – Stiripesurse.md

Într-un alt caz, funcționari din cadrul Centrului Militar Teritorial (CMT) al UTA Găgăuzia și un intermediar au fost percheziționați într-un dosar în care sunt suspectați că ar fi primit diferite sume de bani de la persoane supuse recrutării în forțele armate ale Republicii Moldova pentru a le elibera de obligativitatea de a satisface serviciul militar. La moment, 4 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare, iar organul de urmărire penală a propus pentru transmitere în judecată 16 cauze penale.

Raport CNA: Șase persoane reținute şi sechestre pe bunuri de peste 2 mil. de lei

În perioada de referință, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat o încăpere locativă și un mijloc de transport în valoare de circa 2,2 milioane de lei. Acestea au fost indisponibilizate într-un caz de abuz de putere și trafic de ființe umane în baza delegațiilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Procuraturii Anticorupție (PA). Totodată, alte bunuri, sechestrate anterior în valoare de 7,7 milioane de lei, au fost confirmate prin încheieri judecătorești.

Pe domeniul de prevenire a corupției, direcția specializată anunță expedierea în adresa autorilor a 12 rapoarte de expertiză anticorupție și a 4 avize.

Tags: Centrul Naţional Anticorupţie (CNA)sechestre
Categorii: SocialȘtirile zilei