X

Raport devastator pentru Teheran. Spionajul german spune că Iranul este pregătit de atacuri cibernetice

Iranul şi-a dezvoltat capacităţile de a comite atacuri cibernetice şi reprezintă un pericol pentru companiile şi institutele de cercetare germane, se arată în raportul anual al serviciului de informaţii interne BfV al Germaniei, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Raportul, făcut public marţi de ministrul german de interne Horst Seehofer şi de agenţia BfV, invocă înmulţirea constantă a numărului de atacuri cibernetice având ca origine probabilă Iranul începând din 2014 şi precizează că numeroase astfel de atacuri au fost observate asupra unor ţinte germane în 2017.

Vezi şi: Incendiile de vegetaţie fac victime în Grecia. Cel puţin 50 de oameni au murit

Anterior, BfV a menţionat Rusia, China şi Iranul ca “jucători majori în spatele activităţilor de spionaj care sunt îndreptate împotriva Germaniei”.

În 2015, raportul BfV preciza că principalele motive pentru care Iranul desfăşoară activităţi de spionaj în Germania sunt “pentru a suprima mişcările de opoziţie din ţară şi din străinătate”, dar şi pentru a aduna informaţii secrete politice, ştiinţifice şi industriale din ţări occidentale.

Citeşte şi: Hackerii ruşi au spart reţelele americane de electricitate (WSJ)

Tags: germaniaHorst SeehoferIranserviciul de informaţii interne al Germaniei (BfV)teheran
Categorii: Sinteze