Raport DHS: Supremația Albilor este ‘cea mai persistentă şi letală’ ameninţare teroristă în SUA

Publicat:

Cea mai persistentă şi letală ameninţare teroristă o vor constitui anul viitor în SUA adepţii supremaţiei albilor, relevă un proiect de raport al Departamentului Securităţii Interne (DHS) al administraţiei de la Washington, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

În trei versiuni diferite ale documentului, obţinute de redactorul-şef al site-ului Lawfare, Benjamin Wittes, şi despre care a scris mai întâi Politico, DHS a exprimat îngrijorări mai mari legate de această ideologie controversată atât comparativ cu cele legate de grupări teroriste externe, cât şi cu eforturile de dezinformare ale Rusiei.


Citește și: 900.000 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul

‘Organizaţii teroriste externe vor continua să cheme la atacuri în ţară, dar vor rămâne probabil limitate în capacitatea lor de a pune la cale astfel de acţiuni pe parcursul anului viitor’, se spune în cele trei versiuni ale documentului.

Deşi limbajul diferă între cele versiuni ale raportului, sentimentul general şi concluziile rămân consecvente.

‘Atacatorii singuratici şi celule mici de indivizi motivaţi de o gamă diversă de factori sociali, ideologici şi personali vor constitui principala ameninţare teroristă pentru Statele Unite’, afirmă autorii.

‘Printre aceste grupuri, evaluarea noastră este că extremiştii adepţi ai supremaţiei albilor – care intră tot mai mult în legătură cu persoane cu acelaşi opinii din afara ţării – vor reprezenta ameninţarea cea mai persistentă şi mai letală’.

Într-o secţiune intitulată ‘Ameninţarea teroristă la adresa ţării’, toate cele trei versiuni notează că ‘dintre extremiştii violenţi interni (DVE), apreciem că extremiştii adepţi ai supremaţiei albilor (WSE) vor rămâne ameninţarea cea mai persistentă şi mai letală în ţară în decursul lui 2021’.

Citește și: Reuniune de urgență UE-Londra privind un proiect de lege controversat

‘Extremişti violenţi îşi vor continua aproape cu certitudine eforturile de a exploata temerile publice asociate cu COVID-19 şi nemulţumiri sociale care generează proteste legale pentru a incita la violenţă, a intimida ţinte şi a-şi promova ideologiile extremiste violente’, se spune în ultimele două versiuni ale textului, consultate de Politico.

‘Tactici simple – precum atacuri cu vehicule în mulţimi, arme mici, arme ascuţite, incendieri şi dispozitive explozive improvizate rudimentare – vor fi probabil cele mai obişnuite’, avertizează DHS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.