Raport îngrijorător. 12% dintre franţuzoaice au fost violate

Publicat:

Mai bine de o femeie din zece (12%) spune că a fost victima unuia sau mai multor violuri, iar 43% spun că au fost mângâiate sau pipăite cu intenţii sexuale, fără să-şi dea consimţământul, arată un sondaj realizat de Institutul Ifop pentru fundaţia Jean-Jaurès, relatează Reuters, conform news.ro.

Acest studiu, ale cărui rezultate au fost dezvăluite vineri de postul Franceinfo, relevă totodată că 58% dintre femeile chestionate declară că s-au confruntat cu comportamente ”deplasate”, 50% cu insulte sau afirmaţii sexiste, iar 45% cu gesturi grosolane, cu conotaţii sexuale.


Citeşte şi: Incidente grave între ultraşi. Un poliţist spaniol a murit – VIDEO

O largă majoritate a victimelor violurilor – între 78 şi 88% potrivit marjei de eroare – afirmă că îşi cunoaşte agresorul.

Doar între 11 şi 19% dintre ele declară că au depus plângere, iar între 56 şi 68% spun că au vorbit cu persoană din anturaj despre acest lucru..

De asemenea, între 16 şi 27% dintre femeile care spun că au fost violate cel puţin o dată afirmă că au încercat să se sinucidă după aceea.

Această anchetă a fost realizată prin chestionar autoadministrat online, în perioada 6-16 februarie, pe un eşantion de 2.167 de femei, reprezentativ pentru populaţia feminină majoră.

Citeşte şi: Sute de kilograme de cocaină au fost găsite în ambasada Rusiei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.