X

Raportarea violenţelor asupra copiilor va deveni obligatorie în Spania

Guvernul din Spania a adoptat marţi un decret care are ca scop protecţia copiilor în faţa violenţelor, făcând obligatorie raportarea abuzurilor de către orice persoane care le detectează şi prelungind perioada în care victimele pot raporta abuzurile suferite când erau minore, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Aproape 38.000 de minori au fost victime ale violenţelor în Spania în 2018, însă guvernul estimează că numai unul din cinci astfel de acte comise împotriva copiilor este raportat, ceea ce înseamnă că numărul total ar putea fi de cinci ori mai mare.

Citește și : Extrema-deaptă germană ‘îi închide gura’ ministrului de interne la Curtea Constituţională

“Este un pas istoric pentru ca generaţiile actuale şi viitoare de copii şi adolescenţi să crească fără violenţă”, a spus vicepreşedintele Pablo Iglesias, care este responsabil de drepturile sociale, după o şedinţă de guvern care a avut loc marţi.

Conform legislaţiei actuale, odată ce împlineşte 18 ani, victima are un interval de timp limitat în care poate denunţa un abuz suferit, variind de la cinci la 20 de ani în funcţie de gravitatea faptei.

Noua lege ar prelungi perioada până când victima ar împlini 30 de ani în cazul faptelor grave, ceea ce le oferă efectiv victimelor mai mult timp să raporteze abuzurile severe.

Citește și : Polonia se opune relocării imigranţilor ilegali

Decretul, care acum trebuie aprobat de parlament, se numeşte ‘Legea Rhodes’, după pianistul James Rhodes, care a fost violat când era copil şi care şi-a inclus mărturia într-o autobiografie cu detalii groaznice.

Rhodes locuieşte acum în Spania şi a consiliat guvernul de la Madrid în privinţa acestei legi.

Tags: copiispaniavictimeViolente
Categorii: Diaspora