Raportul Sargentini ‘este un act de răzbunare politică’ împotriva Ungariei (Lajos Kosa)

Publicat:

Raportul Sargentini ‘este un act de răzbunare politică’ împotriva Ungariei deoarece ţara a avut curajul să respingă cotele obligatorii de migranţi şi a dovedit că migraţia ilegală poate fi oprită, a declarat miercuri Lajos Kosa, şeful Comisiei pentru Apărare şi Ordine publică din Parlamentul ungar, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Lajos Kosa, din Partidul Fidesz de guvernământ, a declarat după o reuniune a comisiei că raportul Sargentini face parte dintr-o campanie politică în vederea alegerilor europarlamentare de anul viitor. Alegătorii ungari au respins ideea de a transforma Ungaria într-o ţară de imigranţi, a spus Kosa, adăugând că guvernul intenţionează să le urmeze dorinţa.


Citește și : Zakharova: Peste 1.000 de militanţi au părăsit zona demilitarizată din regiunea siriană Idlib

Membrii Comisiei de Apărare din Parlament au organizat o dezbatere intensă în legătură cu un proiect de rezoluţie al Partidului Fidesz privind respingerea raportului Sargentini.

Deputaţii din opoziţie au insistat că raportul se referă la încălcarea de către guvern a drepturilor cetăţenilor, în timp ce Laszlo Borocz, unul dintre iniţiatorii proiectului de rezoluţie, a declarat că documentul se referă la imigraţie şi că este nevoie de un răspuns din partea Ungariei. Lajos Kosa a afirmat că toţi parlamentarii ungari ar trebui să protejeze dreptul Ungariei de a lua singură decizii şi a cerut comisiei să sprijine proiectul de rezoluţie.

La 12 septembrie, eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg au adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE a cerut activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene, procedură care a fost lansată de executivul european contra Poloniei în decembrie anul trecut.

Citește și : Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel şi-a inaugurat contul pe Twitter

Raportul Sargentini a detaliat o listă lungă de ‘îngrijorări’ referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în cadrul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.