X

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de 53 de ani, a anunţat sâmbătă agentul său, după ce artistul s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert în ziua precedentă, informează AFP.

Cunoscut pentru cântecele “Be Faithful” şi “It Takes Scoop”, rapperul a susţinut un concert în Hamden, un oraş din statul american Connecticut şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii nu au reuşit să îl reanimeze, potrivit mai multor companii mass-media din Statele Unite, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Paramedicii i-au făcut un masaj cardiac în timp ce artistul se afla încă pe scenă, conform unei înregistrări video publicate de site-ul TMZ, specializat în ştiri despre celebrităţi.

“Cu inima plină de durere, vă anunţ moartea lui Isaac Freeman III, cunoscut pe plan profesional sub numele artistic Fatman Scoop”, a scris managerul său, Birch Michael, într-un mesaj distribuit pe Facebook.

Cântăreaţa Missy Elliott, o vedetă a muzicii hip-hop, i-a adus un omagiu lui Fatman Scoop prin intermediul unui mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, în care a afirmat că “vocea şi energia” artistului “au contribuit la multe dintre cântecele care i-au făcut pe oameni fericiţi şi i-au determinat să îşi dorească să danseze timp de peste două decenii”.

“Impactul tău este uriaş şi nu vei fi uitat niciodată”, a adăugat Missy Elliott.

În 2018, Fatman Scoop s-a aflat pentru scurt timp în centrul unei polemici în Australia, după ce prim-ministrul australian de atunci, Scott Morrison, a distribuit pe Twitter un fragment video din cântecul “Be Faithful”.

Politician conservator şi totodată creştin evanghelic, Scott Morrison a şters acel mesaj după ce a fost criticat din cauza versurilor rapperului american, considerate a fi nepotrivite pentru instituţia Parlamentului australian.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

“Este destul de evident că acesta nu este un cântec prezent în playlistul meu”, a ironizat el după aceea.

Controversa din Australia a provocat o reacţie din partea lui Fatman Scoop, care i-a adresat prim-ministrului Scott Morrison un mesaj pe Instagram: “Sunt onorat că vocea mea a făcut să vibreze birourile din cele mai înalte instanţe ale Guvernului australian!”.

Tags: concertFatman Scooprapper
Diverse