Rapperul rus Husky, arestat pentru ”huliganism”, eliberat din închisoare

Publicat:

Rapperul rus Husky, autorul unor texte uneori critice la adresa autorităţilor, a fost eliberat pe neaşteptate luni de către justiţia rusă, la patru zile după ce fusese condamnat la închisoare în urma unei concert susţinut în stradă, a anunţat avocatul artistului, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Arestat miercuri seară de poliţie în timp ce susţinea un concert pe capota unei maşini în faţa a zeci de privitori în oraşul Krasnodar, din sud-vestul Rusiei, rapperul de 25 de ani a fost condamnat joi la 12 zile de închisoare pentru ”huliganism”.


Citește și: Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile

Foarte popular în Rusia în ultimii doi ani, Husky, pe numele său adevărat Dmitri Kuzneţov, a denunţat, înainte de arestare, anularea mai multor concerte, din cauza presiunilor autorităţilor, susţine artistul.

“Tribunalul din (Krasnodar) a luat în seamă o solicitare a avocaţilor lui Husky şi a renunţat la cele 12 zile de închisoare”, a explicat avocatul acestuia, Aleksei Avanesian, pe pagina sa de Facebook. Avocatul a publicat şi un scurt document de la tribunal în care se precizează că această decizie, neaşteptată, a fost motivată de “circumstanţe personale excepţionale”.

Potrivit acestuia, sentinţa lui Husky nu a fost anulată, ci pedeapsa i-a fost diminuată.

Trei nume sonore ale muzicii rap din Rusia, Oxxxymiron, Basta şi Noize MC, ale căror videoclipuri au milioane de vizualizări pe YouTube, vor susţine un concert luni seară la Moscova în semn de susţinere a colegului lor Husky.

Politicianul rus din opoziţie Aleksei Navalnîi a scris pe pagina sa de Twitter că Husky a fost eliberat după numeroasele reacţii negative care au urmat arestării sale. “Kremlinul nu se aştepta la o asemenea reacţie de unitate”, a afirmat acesta.

Husky evocă în piesele sale, care numără milioane de vizualizări pe Youtube, o Rusie întunecată şi plină de anxietăţi, între consum de droguri, violenţă şi sărăcie.

Artistul a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism a prestigioasei Universităţi din Moscova şi a jucat de asemenea în piese ale regizorului Kirill Serebrennikov, judecat în prezent pentru deturnare de fonduri, acuzaţie pe care acesta o respinge.

Citește și: May prezintă scuze după ce a spus că lucrătorii imigranţi europeni nu vor putea ‘sări peste rând’ după Brexit

Mediul cultural, de la cinema, la teatru şi expoziţii, a suferit în Rusia o presiune crescândă în ultimii ani sub influenţa mediilor conservatoare sau ortodoxe, unele spectacole fiind atacate de activişti sau chiar interzise de autorităţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.