X

Rareș Bogdan: Un președinte pro-rus ar slăbi încrederea instituțiilor europene în R.Moldova

Rareș Bogdan: Un președinte pro-rus ar slăbi încrederea instituțiilor europene în R.Moldova

Câștigul unui candidat pro-rus la prezidențiale sau un rezultat negativ la referendum ar crea o ruptură între Bruxelles și Chișinău și ar întârzia procesul de integrare europeană. Asta a declarat eurodeputatul român Rareș Bogdan pentru Radio Moldova. Oficialul îi îndeamnă pe moldoveni să își analizeze bine decizia.

„Eu nu consider că acest referendum este unul care să curme drumul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană, dar cu siguranță acest referendum îl va întârzia, în cazul în care rezultatul va fi unul negativ. Deci, nu l-ar curma, nu l-ar anula, dar l-ar întârzia și acest lucru ar fi regretabil pentru moldoveni și pentru Republica Moldova”, a menționat europarlamentarul, potrivit moldova1.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Un președinte pro-rus ar slăbi încrederea instituțiilor europene în Republica Moldova, susține Rareș Bogdan.

„Un candidat pro-rus sau un candidat „vopsit”, chiar dacă pare european, dar, în realitate, are simpatii accentuate pentru Federația Rusă și politicile Kremlinului ar crea o adevărată ruptură între puterea de la Bruxelles și Strasbourg, respectiv puterea de la Chișinău”, a specificat el.

Europarlamentarul a făcut apel la cetățenii moldoveni să nu privească votul din ziua alegerilor cu o oarecare răceală.

„Cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie extrem de atenți, să se gândească la cetățenii care trăiesc în occident, peste un milion, care trimit bani acasă pentru traiul de zi cu zi al familiilor rămase în Republica Moldova și să se gândească dacă sunt pregătiți ca acești oameni să aibă probleme. În momentul în care Republica Moldova și-ar schimba drumul, firesc inclusiv aceștia ar avea de suferit”, a declarat Rareș Bogdan.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Alegerile prezidențiale și referendumul de aderare la Uniunea Europeană vor avea loc pe 20 octombrie.

Tags: bruxelleschisinauMoldovaRareş Bogdan
Politică