X

Răsturnare de situaţie în crima care a şocat Germania. Suspectul principal îşi retrage declaraţia

Principalul suspect în ancheta privind asasinarea politicianului german Walter Lübcke, la începutul lunii trecute, şi-a retras declaraţia, după ce iniţial a recunoscut crima, potrivit unor surse citate marţi de dpa, transmite şi gerpres. Biroul procurorului federal a refuzat să confirme decizia suspectului.

Acesta, prezentat doar ca Stephan E., este acuzat că l-a împuşcat mortal pe Walter Lübcke (65 de ani), preşedintele districtului Kassel din landul Hesse, pe terasa casei sale de lângă Kassel, la 2 iunie. Lübcke, creştin-democrat, era cunoscut pentru poziţia sa în favoarea migranţilor. Stephan E. a fost arestat la 15 iunie şi ulterior a recunoscut comiterea crimei.

Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’

La sfârşitul lui iunie, ministrul de interne german Horst Seehofer a afirmat că asasinarea lui Walter Lübcke l-a convins să înăsprească măsurile de securitate la toate nivelurile. ”Este datoria noastră să facem orice este posibil omeneşte pentru a proteja pe oricine este ameninţat. Insultele, calomniile şi incitarea trebuie să fie stopate online şi offline”, a declarat Seehofer pentru grupul media Funke.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul regional.

Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ”trădător” şi a făcut publică adresa domiciliului său.

Tags: CDU (Uniunea Creştin-Democrată)germaniaKassellandul HesseStephan E.Walter Lübcke
Categorii: Diaspora