X

Răsturnare de situaţie în Spania! Justiţia RESPINGE reintroducerea măsurilor de izolare în Lerida

Justiţia spaniolă a suspendat luni reintrarea în izolare la domiciliu a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraş din vestul Cataloniei, ordonată duminică de autorităţile regionale din cauza unei recrudescenţe a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, informează AFP, potrivit agerpres.

“Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie” luate de guvernul regional, “întrucât acestea contravin legii”, a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiţie din Catalonia.

Citeşte şi: Mii de bulgari cer în stradă demisia guvernului Borisov

Această decizie poate fi însă contestată de către autorităţile regionale.

“Examinăm cum să rezolvăm aceasta din punct de vedere juridic”, a declarat responsabila regională pentru sănătate, Alba Verges, la Catalunya Radio.

“Acestea sunt măsuri necesare. Nu le-am fi luat dacă nu ar fi fost absolut necesar”, a declarat ea, solicitând locuitorilor din zona respectivă – cu o populaţie de aproximativ 200.000 de persoane – să rămână în case, în pofida suspendării măsurii de reintrare în izolare de către justiţie.

În faţa creşterii numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, guvernul catalan a decis duminică să ordone ca de la miezul nopţii să reintre în izolare la domiciliu locuitorii din Lerida şi şapte municipalităţi adiacente (aproximativ 150 km distanţă de Barcelona).

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

Este prima oară când o astfel de decizie este luată în Spania după sfârşitul regimului de izolare la domiciliu.

Zona în cauză a fost deja izolată de restul Cataloniei sâmbăta trecută pentru ca locuitorii să nu poată să o părăsească.

Tags: cataloniacoronavirusizolareLeridaSARS-CoV-2spania
Categorii: Externe