X

Răsturnare de situație pe bursele internaționale: Acțiunile marilor companii au săltat la cel mai mare nivel din ultimii nouă ani

Răsturnare de situație pe bursele internaționale: Acțiunile marilor companii au săltat la cel mai mare nivel din ultimii nouă ani

Acţiunile marilor companii europene au încheiat miercuri în creştere, cu cea mai bună performanţă din peste nouă luni, în timp ce bursele au continuat să recupereze pierderile recente, transmite Reuters.

Băncile au recuperat pierderile puternice recente, pentru a câştiga 3%, în timp ce serviciile financiare au adăugat 2,36%, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Indicele german DAX a avansat cu 1,47%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,91%, iar indicele londonez FTSE 100a crescut cu 1,75%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 2,33%.

Acţiunile au crescut la nivel mondial, până acum în august, scăzând în primele trei sesiuni înainte de a reveni la o traiectorie pozitivă marţi şi miercuri.

Pieţele din Asia-Pacific au crescut miercuri, iar indicele Nikkei din Japonia a înregistrat cea mai bună zi din octombrie 2008. Ulterior, pieţele din SUA s-au alăturat creşterii, indicele Nasdaq Composite, dominat de acţiuni ale companiilor de tehnologie, câştigând 1,4%.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: companiiDAXNikkei
Economie