Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA

Publicat:

Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA

Obezitatea în rândul adolescenţilor din Statele Unite a atins niveluri alarmante, aproximativ 21% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 18 ani fiind afectate, conform unui studiu publicat luni, citat de agenţia Xinhua, transmite Agerpres.

Obezitatea are un impact asupra sănătăţii adolescenţilor şi creşte în mod semnificativ probabilitatea unui diagnostic de obezitate la vârsta adultă, dar şi riscul de boli asociate, potrivit raportului publicat în jurnalul ştiinţific Journal of American Medical Association (JAMA), potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Studiul defineşte obezitatea la adolescenţi drept un indice de masă corporală (IMC) mai mare comparativ cu cel al 95% dintre persoanele de aceeaşi vârstă şi acelaşi sex.

Acesta subliniază prevalenţa în creştere a obezităţii severe, care afectează 7,6% dintre adolescenţii din SUA şi se caracterizează printr-un IMC de cel puţin 120% din procentul de 95% sau mai mult.

Factorii cheie care contribuie la această epidemie includ influenţe genetice, de mediu şi de stil de viaţă.

Potrivit studiului, estimările privind moştenirea genetică sugerează că aceasta reprezintă între 40% şi 70% din riscul de obezitate.

Comportamentele asociate stilului de viaţă, cum ar fi timpul excesiv petrecut în faţa ecranului şi somnul insuficient, joacă, de asemenea, un rol esenţial. Spre exemplu, adolescenţii care petrec peste două ore pe zi cu activităţi recreative pe ecran prezintă un risc cu 67% mai mare de a fi supraponderali sau obezi.

Raportul subliniază fiziopatologia complexă a obezităţii, care implică un dezechilibru între aportul şi consumul de energie, influenţat de hormonii care reglează foamea şi saţietatea.

Obezitatea în rândul adolescenţilor este asociată cu numeroase complicaţii în ceea ce priveşte starea de sănătate, inclusiv rezistenţa la insulină, hipertensiunea arterială, dislipidemia, tulburările de somn şi depresia.

Potrivit raportului, este alarmant faptul că obezitatea în timpul adolescenţei este legată de o rată mai ridicată a mortalităţii ca urmare a bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2, potrivit raportului.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Strategiile de tratament variază, însă modificarea stilului de viaţă rămâne metoda cea mai eficientă.

Intervenţiile eficiente includ modificări ale alimentaţiei, creşterea nivelului de activitate fizică şi consiliere comportamentală, potrivit studiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cea mai veche listă de cumpărături, descoperită în Turcia. Tăblița are o vechime de 3.500 de ani

Cea mai veche listă de cumpărături, descoperită în Turcia. Tăblița are o vechime de 3.500 de ani O echipă de arheologi din Turcia a descoperit...

Marxismul ar putea reînvia acolo unde te-ai fi așteptat mai puțin. Pe Marte

Marxismul ar putea reînvia acolo unde te-ai fi așteptat mai puțin. Pe Marte Ideea unei societăți marțiene complet independente din punct de vedere politic și...

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023 Alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare şi dezvoltare...

Beyonce o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA. Suma colosală pe care o va dona campaniei electorale a democratei

Beyonce o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA. Suma colosală pe care o va dona campaniei electorale a democratei Beyonce, celebra câștigătoare a multiple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.