RĂZBOI pe Twitter! Premierul sloven îl trimite Guy Verhofstadt la trecutul colonial al Belgiei

Publicat:

Premierul sloven Janez Jansa, criticat de Comisia Europeană pentru atacurile la adresa presei, l-a trimis pe eurodeputatul şi fostul premier liberal belgian Guy Verhofstadt la trecutul colonial al ţării sale, într-un schimb de replici pe Twitter, transmite agenţia de presă Belga, potrivit agerpres. 

Liderul sloven, aliat apropiat al premierului ungar Viktor Orban şi susţinător al fostului preşedinte american Donald Trump, a lansat duminică pe Twitter un nou atac la adresa presei, pe care o acuză că difuzează informaţii false.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Eurodeputatul belgian a reacţionat, denunţând ceea ce a numit un “asalt continuu contra libertăţii presei” şi cerând Comisiei Europene să ia măsuri înainte ca Slovenia să preia, la 1 iulie, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

”Calmaţi-vă, @guyverhofstadt. Nu mai sunteţi liderul unei puteri coloniale. Şi nici Slovenia nu este Congo”, a ripostat şeful executivului sloven.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

“Atunci încetaţi să trataţi (media) ca pe propria moşie. Drepturile, libertăţile şi valorile sunt înscrise în tratatele europene pe care ţara dumneavoastră le-a semnat şi pe care slovenii le susţin întrucât ele servesc interesele lor, nu pe ale dumneavoastră”, a răspuns Verhofstadt.

Uniunea Europeană a luat poziţie contra atitudinii manifestate de Janez Jansa faţă de presă. La jumătatea lunii februarie, Comisia Europeană a condamnat “afirmaţiile jignitoare” ale premierului Jansa la adresa jurnalistei Lili Bayer, de la publicaţia Politico, care într-un articol a sugerat că libertatea presei în Slovenia este sub presiune. ”Bineînţeles, nu acceptăm şi condamnăm afirmaţiile jignitoare la adresa jurnaliştilor, inclusiv în acest caz concret. Condamnăm orice atac asupra jurnaliştilor. Nu am face asta la Bruxelles şi ne aşteptăm ca nici alţii să nu utilizeze astfel de practici”, declara purtătorul de cuvânt al executivului UE, Eric Mamer.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.