X

Războiul din Afganistan a strămutat peste 162.000 de persoane

Cel puţin 162.000 de persoane şi-au părăsit căminele de la începutul acestui an din cauza conflictului în Afganistan, a anunţat Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Activităţilor Umanitare (UNOCHA), transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Un total de 162.157 de persoane au fost strămutate în perioada 1 ianuarie – 22 iulie, numai în ultimele patru săptămâni cel puţin 30.000 de oameni fiind nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Vezi şi: Incendiile de vegetaţie fac victime în Grecia. Cel puţin 50 de oameni au murit

În cursul anului trecut, aproximativ 445.000 de persoane au fost strămutate în Afganistan ca urmare a conflictului intern.

Armata afgană luptă contra insurgenţilor talibani, dar şi militanţilor grupării Stat Islamic, care câştigă noi poziţii mai ales în nordul Afganistanului.

Citeşte şi: Hackerii ruşi au spart reţelele americane de electricitate (WSJ)

Pentru prima dată după căderea regimului taliban în 2001 şi izbucnirea violenţelor armate care au devastat Afganistanul, talibanii au anunţat o încetare a focului pentru trei zile în perioada sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, luna de post a musulmanilor.

Cel puţin 14,5% dintre cele aproximativ 400 de districte din Afganistan sunt controlate total de talibani, în timp ce 30% fac obiectul disputei cu forţele proguvernamentale. 

Tags: AfganistanBiroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Activităţilor Umanitare (UNOCHA)Stat Islamic (SI)talibani
Categorii: Știrile zilei