Războiul din Gaza continuă – ‘Nicio posibilitate’ ca Israelul să accepte propunerea Hamas de încetare a focului

Publicat:

Războiul din Gaza continuă – ‘Nicio posibilitate’ ca Israelul să accepte propunerea Hamas de încetare a focului

Un oficial israelian spune pentru CNN că „nicio posibilitate” ca Israelul să accepte propunerea Hamas de încetare a focului.

Cererile Hamas includ o încetare a focului de patru luni și jumătate și o eventuală încheiere a războiului, precum și eliberarea a sute de teroriști din închisorile israeliene, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Gruparea teroristă a mai stipulat că dorește o retragere completă a forțelor israeliene din Fâșia Gaza, ceea ce Israelul a spus că nu este pregătit să facă.

Propunerea Hamas

Hamas a propus un plan de încetare a focului care ar presupune un armistițiu de patru luni și jumătate în timpul căruia ostaticii vor fi eliberați în trei etape și care ar duce la încheierea războiului, ca răspuns la o propunere de schiță trimisă săptămâna trecută. de mediatorii qatari și egipteni și susținut de Statele Unite și Israel.

O sursă apropiată negocierilor a declarat pentru Reuters că contrapropunerea Hamas nu necesită o garanție a unei încetări permanente a focului de la început, dar că va trebui să se convină asupra încheierii războiului în timpul armistițiului înainte ca ostaticii finali să fie eliberați.

Potrivit unui proiect de document văzut de Reuters, contrapropunerea Hamas prevede trei faze, fiecare durând 45 de zile.

 

Prima fază

În timpul primei faze de 45 de zile, toate femeile israeliene ostatice, bărbații sub 19 ani, bătrânii și bolnavii vor fi eliberați, în schimbul prizonierilor palestinieni de securitate de sex feminin și minori din închisorile israeliene. Israelul va retrage trupele din zonele populate.

Implementarea celei de-a doua faze nu va începe până când părțile nu vor încheia „discuții indirecte asupra cerințelor necesare pentru a pune capăt operațiunilor militare reciproce și a reveni la calmul total”.

A doua fază ar include eliberarea ostaticilor bărbați rămași și retragerea completă a Israelului din toată Gaza. Cadavrele și rămășițele ar urma să fie schimbate în faza a treia.

 

Faza a doua

Implementarea celei de-a doua faze nu va începe până când părțile nu vor încheia „discuții indirecte asupra cerințelor Implementarea celei de-a doua faze nu va începe până când părțile nu vor încheia „discuții indirecte asupra cerințelor necesare pentru a pune capăt operațiunilor militare reciproce și a reveni la calmul total”.

A doua fază ar include eliberarea ostaticilor bărbați rămași și retragerea completă a Israelului din toată Gaza. Cadavrele și rămășițele ar urma să fie schimbate în timpul celei de-a treia etape, necesare pentru a pune capăt operațiunilor militare reciproce și a reveni la calmul deplin”.

A doua fază ar include eliberarea ostaticilor bărbați rămași și retragerea completă a Israelului din toată Gaza. Cadavrele și rămășițele ar urma să fie schimbate în faza a treia.

 

Faza a treia

Până la sfârșitul celei de-a treia etape, Hamas s-ar aștepta ca părțile să fi ajuns la un acord privind încheierea războiului.

Gruparea teroristă, care guvernează Gaza, a declarat într-un addendum la propunere că a cerut eliberarea a 1.500 de prizonieri din închisorile israeliene, dintre care o treime dorește să aleagă din lista palestinienilor care ispășesc condamnări pe viață.

Armistițiul ar crește, de asemenea, fluxul de alimente și alte ajutoare umanitare către Gaza, la o rată de nu mai puțin de 500 de camioane pe zi.

Institutul de știri libanez al-Akhbar, despre care se crede că are legături cu gruparea teroristă Hezbollah, a declarat, de asemenea, că a văzut contrapropunerea din partea Hamas, incluzând, aparent, un addendum cu mai multe detalii cu privire la prima fază a propunerii.

Potrivit raportului al-Akhbar, prima etapă ar urma să se retragă forțele israeliene din zonele populate, iar Națiunilor Unite ar avea permisiunea de a înființa tabere de corturi. În această fază ar urma, de asemenea, încetarea tuturor formelor de activitate aeriană, inclusiv de recunoaștere, pe durata perioadei.

Raportul mai spunea că prizonierii eliberați din închisorile israeliene ar trebui să includă și israelieni arabi.

Raportul mai spunea că, în cadrul Hamas, locuitorilor din Gaza li se va acorda libertate de mișcare, inclusiv a celor bolnavi și răniți prin Rafah până în Egipt; echipamente grele ar intra în Fâșie pentru îndepărtarea molozului; echipamentul ministerului sănătăţii şi apărării civile ar fi înlocuit; spitalele ar fi reconstruite; ar fi înființate orașe cu corturi pentru a găzdui populația; ar fi furnizate cel puțin 60.000 de locuințe temporare, precum și 200.000 de corturi la o rată de 50.000 pe săptămână; ar începe reconstrucția rețelelor de apă, electricitate și comunicații; s-ar face un plan pentru reconstrucția locuințelor, a unităților economice și a dotărilor publice să nu dureze mai mult de trei ani; se va relua combustibilul către Gaza pentru reconfigurarea centralelor electrice; Israelul s-ar angaja să furnizeze energie electrică și apă; ar exista discuții indirecte pentru continuarea încetării focului; și serviciile umanitare oferite de organizațiile internaționale, inclusiv Națiunile Unite, în special UNRWA, ar fi reluate.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Includerea specifică a UNRWA este semnificativă, deoarece Israelul a spus că nu va permite agenției palestiniene pentru refugiați să opereze în Fâșie la încheierea războiului, după ce a susținut că 12 dintre angajații organizației au participat la teroarea din 7 octombrie condusă de Hamas. atac violent. Israelul a spus de mult timp că UNRWA a fost, intenționat sau sub amenințare, să ofere acoperire teroriștilor Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale Moldova va avea acces la fonduri...

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de...

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan Judecătoria Orhei, Sediul Central, a pronunțat astăzi pedeapsa pentru fostul președinte...

Andrei Spînu: Noi avem semnat deja un acord cu România și UE pentru trei poduri peste Prut

Andrei Spînu: Noi avem semnat deja un acord cu România și UE pentru trei poduri peste Prut Nu există restanțe la aplicarea acordurilor privind construcția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.