X

Războiul din Ucraina a accelerat ‘paramilitarizarea’ Rusiei

În ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, iar tendinţa se accelerează, potrivit Ministerului Apărării al Regatului Unit, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

“Această ‘paramilitarizare’ s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea”, se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic.

Citeşte şi: Bahmut și bătălia pentru Moscova

“Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov, a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor”, a mai subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale, alături de alte locuri.

“Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula”, mai notează Ministerul Apărării britanic.

Citeşte şi: Andrew Tate credea că e mai presus de lege. România i-a dovedit că se înșală

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei “este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele”.

Tags: crimeeakazacirusiaSerghei Aksionov
Categorii: Știrile zilei