Războiul experților: Cine aruncă „falsuri rusești” și cine – „fumigene”

Publicat:

Războiul experților: Cine aruncă „falsuri rusești” și cine – „fumigene”

După ce a declarat că moldovenii achită cel mai scump gaz din regiunea Europei de sud-este, expertul Veaceslav Ioniță a fost acuzat de colegul său de breaslă, Sergiu Tofilat, că „promovezi falsurile rusești.

Citește și: R. Moldova ar putea reveni la gazul Rusiei


Tovarăşul Ioniţă a luat ofertele de preț nereglementate pentru decembrie şi le-a comparat cu… tariful anual. Genial, e fix cum ai compara temperatura din luna decembrie cu temperatura medie pe tot anul. Asta da expertiză!… Ceea ce face tovarăşul Ioniţă se numeşte manipulare şi dezinformare. Şi nu-i prima dată când o face. Pur întâmplător, aceleaşi narative false le promovează şi marionetele kremlinului, inclusiv Ţârdea şi primarul Ceban, precum că Moldova ar cumpăra gaz mai scump prin intermediari. Din spusele lui, ar fi o schemă de miliarde”, a comentat Tofilat analiza lui Ioniță referitoare la prețul gazului și i-a sugerat să facă plângere la Procuratură, dacă e convins de ceea ce spune.

„Dar trebuie să semnezi în primul rând că porţi răspundere pentru ce spui şi nu eşti „balabol”. Să vedem dacă tovarăşul Ioniţă e la fel de curajos când trebuie să răspundă pentru cuvintele sale”, a precizat Tofilat.

În replică, Veaceslav Ioniță menționează că nu renunță la rezultatele expertizei sate și reiterează că „moldovenii achită cele mai mari tarife la gazele naturale din sud-estul Europei”, iar comentariul colegului Tofilat îl califică drept „fumigenă”.

„În spațiul public a apărut o fumigenă, cu grafice, multe, multe cuvine și că să arate mai impunător au băgat și câteva cuvinte în engleză, așa cum e la modă acum. Pentru seriozitate au scris și o definiție, așa ca și cei mai sceptici să spună Wow. Doar că toate aceste artificii au urmărit un singur scop, devierea atenției publice de la subiectul de bază discutat de noi: moldovenii achită cele mai mari tarife la gazele naturale din sud-estul Europei….  În timp ce noi ne etalăm aici cine e mai deștept și facem Hi, Hi, Ha, Ha, sute de mii de moldoveni cu groază așteaptă următoarea factură, care este mult mai mare decât în România, Ucraina, sau alte țări din Regiune. Trist”reiterează Ioniță.

Mai mult, Ioniță consideră că ceea ce se întâmplă acum în sectorul energetic al R. Moldova se poate compara cu frauda bancară de acum zece ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul a audiat raportul de activitate al Consiliului Concurenței pentru anul 2023

Parlamentul a audiat raportul de activitate al Consiliului Concurenței pentru anul 2023 Amenzi aplicate de peste 37 milioane de lei și 15 investigații finalizate privind...

Alexandr Danilov, activistul blocului ‘Victorie’, rămâne în arest preventiv

Alexandr Danilov, activistul blocului 'Victorie', rămâne în arest preventiv Curtea de Apel Cahul a menţinut hotărârea de aplicare a arestului preventiv în cazul activistului blocului...

Gherasimov: Noi ca ţară, nu căutăm scurtături, nu căutăm excepții pe drumul nostru european

Gherasimov: Noi ca ţară, nu căutăm scurtături, nu căutăm excepții pe drumul nostru european Despre următoarele etape și pașii necesari în procesul de aderare la...

Cât costă să-ţi cumperi o insulă în Grecia

Cât costă să-ţi cumperi o insulă în Grecia Cei care iubesc Grecia au şi în acest an oportunitatea nu doar să se mute în această...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.