X

„Războiul nu are vacanță.” Zelenski a cerut SUA, Regatului Unit și Franței să accelereze transferul pachetelor militare promise Ucrainei

„Războiul nu are vacanță.” Zelenski a cerut SUA, Regatului Unit și Franței să accelereze transferul pachetelor militare promise Ucrainei

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, într-o alocuțiune care a urmat rezultatele din 18 august, a cerut partenerilor Ucrainei să accelereze transferul pachetelor militare promise. Stenograma a fost publicată de serviciul de presă al șefului statului ucrainean.

Zelenski a spus că comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Sîrski, i-a raportat despre situația de pe front (în special, în regiunea Kursk a Rusiei) și, printre altele, au vorbit despre echiparea brigăzilor ucrainene de rezervă cu obuze și arme.

„În toate domeniile, băieții noștri sunt grozavi, dar avem nevoie de o accelerare a livrărilor de la partenerii noștri , Marea Britanie și Franța”, a spus el. Președintele ucrainean a menționat, de asemenea, că urmează „săptămâni importante de muncă diplomatică” pentru ucraineni.

“Cu diferiți parteneri. Europa, America, Sudul Global. Am mărit deja și vom continua să creștem cercul celor care susțin un sfârșit just al acestui război. Și este foarte important ca Ucraina să intre în această toamnă și mai puternică – mai puternică decât eram înainte” – a subliniat Zelenski.

Tags: a cerutpromise UcraineiRegatului Unit și Franței să accelereze transferul pachetelor militareSUAZelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei