‘Războiul scoicilor’ în Canalul Mânecii. Francezii se bat cu britanicii pe fructele de mare

Publicat:

Echipajele a cel puțin 40 de bărci de pescuit franceze și cinci bărci britanice au intrat în conflict în noaptea de luni spre marți, în apropierea coastei Normandiei din nordul Franței, pe motiv că britanicii au un „avantaj incorect” în pescuirea de scoici, relatează BBC și The New York Times, potrivit mediafax.

Echipajele bărcilor au ciocnit ambarcațiunile și au aruncat cu pietre și obiecte contondente.


Citește și: Trump se ia ‘la trântă’ cu coloșii din lumea internetului: ‘Este o problemă foarte gravă’

Un oficial francez a declarat că nicio persoană nu a fost rănită în timpul conflictului, dar a catalogat incidentul ca fiind „extrem de periculos”.

Pescarii francezi sunt nemulțumiți de faptul că bărcile de pescuit britanice au un avantaj incorect. Guvernul Franței nu permite pescuirea de scoici până la începutul lunii octombrie, pentru a nu pune în pericol specia, interdicție inexistentă în Marea Britanie.

Comisia Europeană a transmis Franței și Marii Britanii să găsească urgent o soluție pe cale amiabilă.

Guvernul Marii Britanii a transmis că discută cu autoritățile franceze pentru a se asigura că incidentul nu se va mai repeta.

Citește și: Atac xenofob împotriva unui migrant din Germania

De asemenea, ministrul Mediului din Marea Britanie a transmis că cele cinci bărci pescuiau ilegal.

Autoritățile din Franța au anunțat că vor trimite mai multe ambarcațiuni ale poliției în zonă pentru a preveni alte conflicte.

„Am trimis o ambarcațiune a poliției pentru a opri conflictul. Vom trimite mai multe pe viitor”, a declarat Ingrid Parrot, oficial local.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.